Aktuelnosti

NUM na Facebook-u

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i cjenjene sestre, napokon je i NUM dobio svoj profil na facebook-u, a mozete nas naci na ovoj adresi: https://www.facebook.com/numdawa. U opisu stranice smo napisali ovako:…

Internetska stranica www.n-um.com je apolitična, edukativno-islamska stranica koja je pokrenuta 2006. godine. Osnovna i primarna zadaća naše stranice jeste afirmacija i promicanje univerzalnih islamskih vrijednosti u autentičnoj formi, na principima Kur’ana i sunneta.

Na stranici se redovno objavljuju tekstovi, audio i video materijali putem kojih se nastoje probuditi uspavana srca muslimana u pogledu prakticiranja i pridržavanja islamskih propisa, zatim otkloniti veo predrasuda i pogrešnih uvjerenja, učvrstiti na Pravom putu tek probuđena srca i usaditi moralne i duhovne vrijednosti, ali i dostaviti poruku islama nemuslimanima, nadajući se da će u islamu prepoznati spasonosnu stazu kojom će postojano kročiti kroz život.

Imajući u vidu teško socijalno stanje muslimana u Bosni i Hercegovini i Sandžaku i vodeći se islamskim imperativom o međumuslimanskoj solidarnosti i potpomaganju, 2009. godine na stranici je pokrenut Humanitarni kutak čija je primarna zadaća prikupljanje novčanih sredstava u svrhu pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama i liječenja oboljelih. Od tada do danas prikupljeno je i podijeljeno oko pola miliona konvertibilnih maraka, što je zasluga muslimanskih dobrotvora iz cijelog svijeta, porijeklom sa ovih prostora.

Želeći dostaviti poruku islama što većem broju ljudi i aktivno sudjelovati u pružanju pomoći potrebnim muslimanima, ove 2013. godine odlučili smo pokrenuti i Facebook stranicu. Iskreno se nadamo da će naša stranica biti uzrok popravljanja stanja muslimana kako na individualnom tako i na kolektivnom planu.
_________________________________________________

Draga braco i postovane sestre, zamolili bi vas da upoznate svoju rodbinu i svoje prijatelje sa NUM stranicom, a pogotovo ove dvije skupine ljudi, prema kojima smo, sa nasim radom, najvise okrenuti:

1) …onima cija srca su uspavana u pogledu prakticiranja i pridržavanja islamskih propisa

2)…onima sa tek probuđenim srcima na Pravom putu, kojima treba, uz Allahovu pomoc i dozvolu, učvrstiti iman u grudima njihovim

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta