Aktuelnosti

Prezentacija davetske aktivnosti koju je podržao NUM

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Udruženje za afirmaciju moralnih, kulturnih i intelektualnih vrijednosti ‘ORIJENT’ u saradnji sa Minber Publishingom – izdavačkim odsjekom web portala minber.ba – bio je učesnik ovogodišnjeg Sajma knjige koji je održan u velikoj dvorani Sportskog centra Skenderija u Sarajevu. Osim prodajnog dijela na kojem su prezentirana izdanja knjiga na kojima rade naše da’ije, ali i bratska udruženja iz Holandije i drugih mjesta bošnjačke dijaspore, Minber Publishing se predstavio i sa svojom širokom lepezom izdanja islamskih letaka! U periodu od 6 dana koliko je trajao Sajam, aktivisti info-štanda iz Sarajeva besplatno su podjelili oko 40.000 letaka prigodne islamske sadržine…

Inače, na ovom veoma značajnom kulturnom događaju u našoj državi najveći i najpoznatiji izdavači pisane riječi iz zemlje i regiona predstavljaju svoja brojna izdanja knjiga, i na ovakvim sajmovima velika je prilika da se osvježi kućna kutubhana svih ljubitelja knjige. Bitno je kazati da osim akademski obrazovanih građana, na Sajmu se često mogu vidjeti i mnogobrojni studenti, ali i školarci iz osnovnih i srednjih škola koji organizovano sa svojim školama posjećuju ovakve kulturne manifestacije. Neke statistike pokazuju da je na ovogodišnjem sajmu prodefilovalo preko 100.000 ljudi.

I naš web portal NUM, kao i mnogo puta prije, dao je skromni doprinos ovoj da’vetskoj aktivnosti, i to u štampanju tiraža od 5000 komada letaka (300 KM) koji su na spomenutom sajmu dobili svoga vlasnika i tako pronašli svoje ugodno mjesto u domačinstvima iz raznih krajeva BiH odakle su dolazili posjetioci ovogodišnjeg Sajma.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta