O nama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

“Internetska stranica www.n-um.com je apolitična, edukativno-islamska stranica koja je pokrenuta 2004. godine. Osnovna i primarna zadaća naše stranice jeste afirmacija i promicanje univerzalnih islamskih vrijednosti u autentičnoj formi, na principima Kur’ana i sunneta.

Na stranici se redovno objavljuju autentični tekstovi, audio i video materijali putem kojih se nastoje probuditi uspavana srca muslimana u pogledu prakticiranja i pridržavanja islamskih propisa, zatim otkloniti veo predrasuda i pogrešnih uvjerenja, učvrstiti na Pravom putu tek probuđena srca i usaditi moralne i duhovne vrijednosti, ali i dostaviti poruku islama nemuslimanima, nadajući se da će u islamu prepoznati spasonosnu stazu kojom će postojano kročiti kroz život.

Imajući u vidu teško socijalno stanje muslimana u Bosni i Hercegovini i Sandžaku i vodeći se islamskim imperativom o međumuslimanskoj solidarnosti i potpomaganju, 2009. godine na stranici je pokrenut Humanitarni kutak čija je primarna zadaća prikupljanje novčanih sredstava u svrhu pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama i liječenja oboljelih. Od tada do danas prikupljeno je i podijeljeno vise od milion konvertibilnih maraka, što je zasluga muslimanskih dobrotvora iz cijelog svijeta, porijeklom sa ovih prostora.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta