Problem i devijacije u društvu

Oprez, Tik Tok je tu!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
 
Tik Tok je samo još jedna aplikacija u moru aplikacija koje se svakodnevno pojavljuju. Ali, ovo je jedna od najpopularnijih aplikacija među djecom ovih dana. Tim Tok je toliko popularan da jedna aplikacija kao što je YouTube izgleda smiješna i prevaziđena među mlađom populacijom. Ideja Tik Toka je glupiranje plesom, oponašanjem pjevača i pokušajem privlačenja pažnje na bilo koji način. Na Tik Toku nećete naučiti ništa korisno kao što je slučaj bio sa YouTubom.

Davno sam upozoravao na opasnost youTubera, iako je među njima bilo pozitivnih primjera, ali većina youtubera su bili besposličari koji djeci nisu nudili ništa korisno, nasuprot, bili su vrlo štetni svojim djelovanjem na djecu i zbog toga sam upozoravao na njih jer propis o nečemu gradimo na onom što prevladava a ne na par izuzetaka. Danas, kada usporedim YouTube i Tik Tok onda bi mogao reći da je korištenje YouTuba pohvalno u odnosu na štetnost Tik Toka.

Znam da mnogi prvi put čujete za ovu aplikaciju ali kao roditelj savjetujem svakog roditelja da obrati pažnju na ovu aplikaciju i da razgovara sa svojim djetetom na ovu temu prije nego što ga ova aplikacija zaludi. Na Tik Toku se otvoreno promoviraju razvrat i nameću se “standardi” na osnovu kojih je zaostalost upozoriti na razvrat i slične grijehe. Znam da svaki roditelj pokušava zaštititi svoje dijete ali, mi roditelji, nekad nismo svjesni da smo svoje dijete izložili opasnosti jer smo mu omogućili da koristi ovakve aplikacije koje svakominutno (a ne svakodnevno) rade na rušenju moralnih principa koji svaki normalan roditelj usađuje u svoje dijete.

Molim Allaha da nam sačuva našu djecu od savremenih iskušenja. Amin!
 
Mr. Adnan Mrkonjić
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta