Dobročinstvo prema roditeljima

Osmorica braće odvela majku na hadž – štedili 20 godina

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovogodišnje hadžije su mogle da vide 8 sinova koji su se međusobno takmičili koji će biti od više pomoći svojoj majci s kojom su došli na hadž. Svi su željeli posebnu nagradu od Allaha, dž.š. za hizmet svojoj majci. Mnogi ljudi idu na hadž sa starim roditeljima kako bi zaradili dobra djela pomažući im prilikom hadža ili umre. Oni svi su inspirisani onim što podičava Kur’an i Sunnet, i vjera islam, a to je da se bude u službi voljenim roditeljima do smrti. Aiša, koja ima sedamdeset godina je došla na hadž ove godine sa svojih osam sinova i svaki od njih se maksimalno želio…

potruditi da usluži svoju majku. Kako se ne bi zamjerali, najmlađi brat, Mustafa El-Fejsal je predložio da se mijenjaju svaki dan dva brata koja će majku gurati u kolicima kako bi obavila ritual hadža. “To je bio odličan prijedlog,” rekao je najstariji brat Musa. “Mi smo proteklih 20 godina svi štedili novac kako bi obavili hadž zajedno sa svojom majkom,” rekao je on, nadajući se da će im Allah dž.š. ukabuliti njihov hadž i dove, te ibadete koje su tom prilikom obavili.

Izvor:Arabnews.com
Prijevod i prilagodba: Selma K.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta