Savjeti

Život u nemoralu i posljedice toga

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Problem: Ni sama ne znam kako da pocnem, nesretna sam iako imam mnogo razloga za srecu, imam svoj stan, posao, zivim tako da mi nista ne fali, hvala Allahu, i zato se jos vise bojim sto sam nezahvalna, neka mi On oprosti, dovim svaki dan i svaku noć i kajem se, ali volim jednog covjeka i on voli mene. Istina, zivjeli smo skupa u haramu, ali ja sam bila uvjerena ako mu i tu budem dobra zena, to cu i postat u halalu. Imala sam momaka prije njega, i kamo sreće da nisam, poklekla sam mnogim iskusenjima, ali sam uvjek osjecala da me Allah voli, i da me zove na pravi put. Sad kad sam njega izgubila, kao da nemam nista, kao da mi ga je neko oduzeo. Jedno jutro je jednostavno ustao i poceo da umislja kako sam ga varala…

U njegovoj glavi su se pocele rojiti svakakve gadosti, i neka mi Allah pomogne, postala sam tako nemoćna pod tim njegovim optužbama, da sam mu počela priznavati sve što je htio ćuti, jer samo tako sam ga uspjela držati blizu sebe. Išla sam i jednom hodži, i davao mi je vodu sa zapisom, i malo je krenulo na bolje, počela sam čitati Kur’an, proučavati Islam, i dovim, učim, dan i noć, nebi li Allah mi ga vratio, ucim da, ako nam je sudjeno, vrati mi se, a uistinu samo molim da mi se vrati, da bude ko prije. Bude dobar, dan, dva, i onda se opet vrati, a ja ne mogu pustit, ne mogu da vjerujem da neko, ko mi je srcu tako blizu, pored kojeg nikog ne vidim i nista ne trebam, da mi nije suđen.  Borim se za ovog covjeka, svaki dan, šaljem mu poruke, živim za njegove dobre dane.

Sestre, šta da radim, na rubu sam živaca, bojim se za sebe, za svoju vjeru, ovo traje mjesecima, nemam snage, vjerujem u Allaha, i u Muhammeda, ni u jednom trenu nisam sumnjala u to. Ali zbog njega se osjećam tako očajna. Evo i sad mi suze same teku….
Ne znam ni kako mi neko može pomoći, jednstavno imam potrebu da se s nekim podjelim.

Savjet: Alejkumu selam! Halali, mozda ti se nece svidjeti, ali bicu iskrena…Prvo bi trebala da ucinis tewbu, pokajanje jer se zaista radi o velikim grijesima, ali Allah dragi je Milostiv…Ne mogu shvatiti…Kako mislis biti sretna a zivjeti u grijehu? Pa Gospodar tvoj je onaj koji daje i srecu, ne mozes biti sretna dok ne prihvatis Njegovo odredjenje, i shvatis da te Allah Dragi voli, i zna sta je najbolje po tebe, pa zasto ga onda ne poslusas?

I ne znam zasto ljudi trce hodzama po kojekakve zapise?! Subhanallah, pa koji je to hodza koji ti moze dati ono sto ti Allah dz.s. uskrati? Ako zelis nesto, podigni ruke i moli Onoga koji sve moze… Samo, ne mozes moliti za grijeh, a vas zajednicki zivot to je upravo i bio…Ne znam koliko imas godina, ali iskusenja poput tvoga su tako cesta i pogode svakoga…Trebala bi biti puno zahvalnija Dragom Bogu.

Ok, mogu ja to shvatiti, ljubav, gubitak, ali ne bih volila da te Allah dragi iskusa puno gorim iskusenjem, a vjeruj, ima puno gorih…Ne brini, prezivjeces, i bices opet sretna i jednog dana ces se opet zaljubiti… Insallah, molim Milostivog da popravi tvoje stanje i da to bude na pravi nacin, da ti podari hairli muza… Tek tada ces shvatiti da ono sto si mislila da je ljubav je puno povrsniji osjecaj, a da je ljubav nesto mnogo intenzivnije…

Halali mi, mozda nije ono sto si htjela cuti, ali u pravu si, i ja mislim da te Allah Dragi voli, da te izvukao iz grijeha i protiv tvoje volje, nisi mu zato ni zahvalila, nego si tuzna, a On ti daje jos jednu priliku… 

Preneseno sa jednog islamskog foruma

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta