Savjeti

Život u nemoralu i posljedice toga

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Problem: Ni sama ne znam kako da počnem, nesretna sam iako imam mnogo razloga za sreću, imam svoj stan, posao, živim tako da mi ništa ne fali, hvala Allahu, i zato se još više bojim što sam nezahvalna, neka mi On oprosti, dovim svaki dan i svaku noć i kajem se, ali volim jednog čovjeka i on voli mene. Istina, živjeli smo skupa u haramu, ali ja sam bila uvjerena ako mu i tu budem dobra žena, to ću i postat u halalu. Imala sam momaka prije njega, i kamo sreće da nisam, poklekla sam mnogim iskušenjima, ali sam uvjek osjećala da me Allah voli, i da me zove na pravi put. Sad kad sam njega izgubila, kao da nemam ništa, kao da mi ga je neko oduzeo. Jedno jutro je jednostavno ustao i počeo da umišlja kako sam ga varala…

U njegovoj glavi su se počele rojiti svakakve gadosti, i neka mi Allah pomogne, postala sam tako nemoćna pod tim njegovim optužbama, da sam mu počela priznavati sve što je htio ćuti, jer samo tako sam ga uspjela držati blizu sebe. Išla sam i jednom hodži, i davao mi je vodu sa zapisom, i malo je krenulo na bolje, počela sam čitati Kur’an, proučavati Islam, i dovim, učim, dan i noć, nebi li Allah mi ga vratio, učim da, ako nam je suđeno, vrati mi se, a uistinu samo molim da mi se vrati, da bude ko prije. Bude dobar, dan, dva, i onda se opet vrati, a ja ne mogu pustit, ne mogu da vjerujem da neko, ko mi je srcu tako blizu, pored kojeg nikog ne vidim i ništa ne trebam, da mi nije suđen.  Borim se za ovog čovjeka, svaki dan, šaljem mu poruke, živim za njegove dobre dane.

Sestre, šta da radim, na rubu sam živaca, bojim se za sebe, za svoju vjeru, ovo traje mjesecima, nemam snage, vjerujem u Allaha, i u Muhammeda, ni u jednom trenu nisam sumnjala u to. Ali zbog njega se osjećam tako očajna. Evo i sad mi suze same teku…. Ne znam ni kako mi neko može pomoći, jednstavno imam potrebu da se s nekim podjelim.

Savjet: Alejkumu selam! Halali, možda ti se neće svidjeti, ali biću iskrena…Prvo bi trebala da učiniš tewbu, pokajanje jer se zaista radi o velikim grijesima, ali Allah dragi je Milostiv…Ne mogu shvatiti…Kako misliš biti sretna a živjeti u grijehu? Pa Gospodar tvoj je onaj koji daje i sreću, ne možeš biti sretna dok ne prihvatiš Njegovo određenje, i shvatiš da te Allah Dragi voli, i zna šta je najbolje po tebe, pa zašto ga onda ne poslušaš?

I ne znam zašto ljudi trče hodžama po kojekakve zapise?! Subhanallah, pa koji je to hodža koji ti može dati ono što ti Allah dz.s. uskrati? Ako želiš nešto, podigni ruke i moli Onoga koji sve možeSamo, ne možeš moliti za grijeh, a vas zajednički život to je upravo i bio…Ne znam koliko imaš godina, ali iskušenja poput tvoga su tako česta i pogode svakoga…Trebala bi biti puno zahvalnija Dragom Bogu.

Ok, mogu ja to shvatiti, ljubav, gubitak, ali ne bih volila da te Allah dragi iskuša puno gorim iskušenjem, a vjeruj, ima puno gorih…Ne brini, preživjećeš, i bićeš opet sretna i jednog dana ćeš se opet zaljubiti… Inšallah, molim Milostivog da popravi tvoje stanje i da to bude na pravi način, da ti podari hairli muža… Tek tada ćeš shvatiti da ono što si mislila da je ljubav je puno površniji osjećaj, a da je ljubav nešto mnogo intenzivnije…

Halali mi, možda nije ono što si htjela čuti, ali u pravu si, i ja mislim da te Allah Dragi voli, da te izvukao iz grijeha i protiv tvoje volje, nisi mu zato ni zahvalila, nego si tužna, a On ti daje još jednu priliku…

Preneseno sa jednog islamskog foruma

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta