Odgovori o sihru

Ostavila namaz zbog straha od džinskih napada (Upute za liječenje)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Jedna sestra iz Njemačke nam je poslala opširno pitanje (koje ćemo mi uveliko skratiti) u kojem navodi da već nekoliko godina ima zdravstvenih problema i pošto je bila kod ljekara i nije joj ništa pronađeno dobila je savjet od jedne osobe da ode na liječenje Kur’anom. Kada je otpočelo učenje rukje na njoj se pojavljuju razni simptomi…

Odgovor: Alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu, Bismillah, zahvala i hvala pripadaju samo Uzvišenom Allahu, s.w.t. Cijenjena sestro, molim Uzvišenog Allaha da ti pomogne i olakša, da od tebe otkloni svako zlo i bolest, amin, a zatim, kad je u pitanju liječenje duhovnih bolesti, veoma je bitno da čovjek prije toga uradi detaljne medicinske pretrage. Ako se u nalazima pokaže da je sve u redu sa zdravljem oboljele osobe a ista ta osoba je i dalje bolesna, onda se pristupa liječenju Kur’anom uz Allahovu pomoć i dozvolu. Dakle, ti si uradila sve te pretrage i pokazalo se da je sve u redu. Međutim, tvoje stanje, kako fizičko tako i psihičko je i dalje bilo ugroženo.

Ovdje bih samo da spomenem malu svoju sugestiju, nadam se da me nećeš pogrešno shvatiti, pošto si se udala i došla u Njemačku, da li ti je nakon dolaska nedostajala tvoja rodna kuća, roditelji, braća i sestre, jer se zna često desiti da osoba nakon što ode od svoje kuće negdje vani, pati za svim onim što je ostavila i zna se desiti da padne u duboku depresiju od koje kasnije se javljaju razne bolesti. Ali, ako se zbog napuštanja svoje rodne kuće i svojih bližnjih osječaš dobro i ako si sigurna da to nije razlog (dakle ta nostalgija) svih tvojih problema i ako su svi nalazi u redu, onda je duhovna bolest, a Allah zna najbolje.

Simptome koje si nam navela prije nego ti je proučena prvi put rukja, i simptome tokom rukje, ukazuju da se radi o džinskom djelovanju. Nisi nam navela šta ti je taj učač rukje rekao nakon rukje i svih tih seansi, da li je sihr ili urok ili opsjednutost. Po meni simptome koje si navela ukazuju da se radi o jačem uroku i opsjednutošću od strane džinna. S tim da može biti i sihr koji si popila ili pojela. Podrigivanje i izlazak bijele pjene može da ukazuje na urok ali i na sihr koji je pojeden. Jer jedan dio učenjaka kaže da prilikom učenja rukje izlazak bijele pjene kao boja bjelanceta ukazuje na urok, dok povračanje nekih komada ili čvršće tekućine druge boje koja često bude vruća, ukazuje na sihr.

Opet drugi kažu ako se bolesniku prilikom učenja rukje za uništenje sihra i slušanja sure el-Bekare uvijek povraća bijelu pjenu, onda može da bude i sihr. Uglavnom bilo kako bilo radi se o džinnskom djelovanju na tvoj organizam i na psihu, jer su ponekad simptomi sihra i uroka dosta slični. Dakle po meni tvoji simptomi koje si navela: užasni snovi (nisam nam rekla koji i kakvi) glavobolja stalna, panika, strah, nemaš volje u životu, pritisak u glavi, podrigivanje, zijevanje tokom rukje, plač, ukazuju na urok i džinnsko djelovanje.

Dok ti je taj prvi učač učio rukje na svim tim seansama, tebi je na kraju bilo bolje i rekao ti je da više nema ništa, međutim kad si došla kući a posebno kad ti je ta žena došla, opet se sve vratilo na staro. Dakle, najvjerovatnije da se ponovo desio urok i to najvjerovatnije od strane te žene, jer od nje osječaš strah, nervozu, teško ti bude u prsima i ne možeš je gledati kao ni ona tebe. Ili su u njoj džinni kojima smetaju tvoji džinni ili je došlo do obnavljanja sihra, što je po meni slabija solucija.

Moj savjet Vama i nadam se da ćete naći odgovore u onome što ste me pitali i što vam je nejasno!

1) Prvo i osnovno, napustila si stub ove vjere koje je pored Kur’ana glavno oružje uz Allahovu pomoć i dozvolu u borbi protiv džinna, sihra i uroka. A to je NAMAZ! Sve dok se iskreno ne pokaješ za ostvaljanje namaza i sve dok ne počneš klanjati, napretka nema, kada bi ti svi liječnici 24 sata učili rukje, osim ako Allah, dž.š. ne dozvoli.

2) Dakle redovno obavljanje namaza u njegovo vrijeme sa svim sunetima.

3) Slušati savjete učača i koristiti njegovu terapju onako kako ti kaže, biti redovan i ustrajan.

4) Redovno učiti jutarnji i večernji zikr, (prije izlaska Sunca i prije zalaska) vidim to već radiš, ali učiti taj zikr a namaz ne obavljati je kobna greška i sa time olakšavaš džinnima.

5) Te misli koje ti dolaze, tipa: prestani se liječiti, nemaš ti sihr, samo umišljaš, i eto uspjeli su te odvratiti od namaza, znaj da su to sve stvari koje smetaju džinima, dakle od tebe traže dvije glavne stvari koje njima smetaju: ostavi namaz i prekini liječenje.

6) Pitaš da li bi ti trebalo bit bolje jer evo već mjesec dana koristiš terapiju? Pravo da ti kažem, i sam si navela da su ti rekacije slabije i da si neka mišljenja promijenila na bolje (pozitivnije), što znači da ima pomaka.

7) U kući neka svaki dan poslije ikindije namaza uči sura el-bekare i svaki dan pusite da ezan uči u kući (sa CD), može nekoliko puta tokom dana.

8) Vodu na koju vam učač nauči, prskajte ćoškove stana, svaki dan poslije ikindije namaza (odozgo prema dolje), sobe i hodnike, prag i ulaz stana.

9) Žena od koje se ne osječaš dobro, nemoj je se bojati nikako, ali je izbjegavaj što više možeš. Najbolje je da kod nje više ne ideš. Pokušaj ako ti dođe i kad popije kafu, fildžan ili šoljicu njenu nemoj da pereš. Onda tu šoljicu kao takvu pokisali u veću šerpu vode (tople) i onda se pospi sa tom vodom od pozadi i okupaj. Ovo je protiv uroka, jer predpostvaljamo da te je ona urekla, ovaj postupak nek ti objasni brat koji te liječi i neka ti objasni koje bi eventualno reakcije mogla imati.

10) Moraš da svaki dan učiš Kur’an. Sure koje znaš napamet ponavljaj i čitaj Kur’an sa prevodom i razmišljaj o značenju ajeta. Poslije svakog namaza po jednu stranicu. Poslije svakog namaza poruči po tri puta sure: Felek, Nas i Ihlas te ajetul kursiju.

11) Budi što češće pod abdestom.

12) Što više istigfar donosi. (Estagfirullahe ve etubu ilejhi)

13) Moraš naći društvo žena i djevojaka koje su vjernice (pokrivene) i sa njima se družiti. Iz stana moraš izaći. Sa njima idi na namaz, sijela, predavanja.

14) Šetaj sa mužem u prirodi i čitaj islamske knjige

15) DIJELI SADAKU, MAKAR ONA BILA I MALA ALI KAD BUDEŠ DAVALA NEKA BUDE SA NIJETOM DA TE ALLAH IZLIJEČI.

16) Dova, stalno poslije namaza ti i tvoj muž dovite i molite Allaha da te izliječi

17) Post. Posti ponedjeljak i četvrtak.

Sve što sam ti naveo, čini ti se puno, ali nije, jednostvano je. Ti si već evo preko tri godine bolesna i slučaj ne smije da zastari, jer kad zastari, onda je teže i treba vremena. Dok budeš ovo radila imat ćeš od džinna misli da od toga odustaneš, slamat će te i sl, ali moraš znati da to njih sve veoma boli i mući, moraš biti jača od njih. Jer kad im objaviš rat i kad im se suprostaviš, moraš biti spremna na sve i svakakve rekacije, dakle sva ta dešavanja i simptomi trenutni kod tebe: glavobolja, pritisak, strah, gušenje u prsima, dosada, ljutnja, nemaš volje da se krećeš..je upravo djelovanje džina (ili više njih) koji su u tebi, bili uzrokom sihra ili uroka.

Tvoje izliječnje će biti kada Allah odluči, ne prije. Kada ćeš da ozdraviš, to ti tvoj učač ne može kazati, jer ni on ne zna. Moraš da se strpiš i da budeš ustrajna.

Allah ti podario skoro ozdravljenje, amin! Allah zna najbolje!

Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta