Poučne priče i tekstovi

Otišla si ti od Gospodara, ali nije On od tebe

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jest, jest mila, važna si ti njima dok tvojim tijelom naslađuju svoje pohotne oči, a šta misliš, bil’ bona tebe koji od njih ženio i kući vodio? Ne budi smješna mrvice mala! I onda se nađeš na dnu. Pa se povremeno čupaš, vraćaš sebi osmijeh na lice. Ono pustiš muziku i briga te. Plešeš po sobi i smiješ se, i onda to prođe. I opet nastupi praznina. Pa se našminkaš, obuješ nove štikle i ti kao ono sva važna kreneš, pogledi njihovi te jedu, a tebi sve kao lijepo, osjetiš se nekom važna. A kada prođe opet praznina. Takvi su ti muškarci, dupli moralisti!!!! Znaš-jedan obraz za društvo, drugi za tebe. Hoće on takvu poput tebe, al za nešto mala…. i nizašta drugo. Ljubav. Heh. Zaboravi!!! Pa neće on svoju ljubav prljati s tobom. On to čuva za finu, čednu i poštenu.

A ti opet, trudi se da mu budeš važna. Uzalud bona, uzalud! Hoće on da se ženi, al tobom neće. Mrvo gdje ti je pokornost?! Nepokorna si sebi i Gospodaru. Gaziš i to malo ponosa što ti je ostalo. I nadaš se. Ali dokle, promjeni se! PROBUDI SE! OSVJESTI SE!

Otišla si ti od Gospodara, ali nije On od tebe. I možda su ti uzeli sve. Čednost, ponos, ali nisu ti uzeli ruke, podigni ih pokaj se. Nađi bona malo mira duši svojoj. A muškarci, DOĆI ĆE ONAJ PRAVI. Ionako dupli moralisti ti ne trebaju. Licemjeri. Bljak.

Otišla si ti od Gospodara, ali nije On od tebe. Nije kasno. Nikada. Na koncu, svi griješimo, a Allah voli one koji se kaju. Mrvo! Ja govorim tebi. Svi mi vučemo različite terete, i uvijek nam je lakše drugim govoriti nego samima sebi. Mrvo! Svi smo mi mrve, ali ne želimo priznati. Gdje nam je pokornost, gdje nam je pogled pun nura? Zagubio se negdje? Nađi ga bona, dok nije prekasno.

Edina Nuhanović
Akos

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta