Humanitarni kutak

Pomoć potrebnima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braco i postovane sestre, mi necemo preko stranice prikupljati pomoc za potrebne i siromasne muslimane u toku juna i jula mjeseca, medjutim ako ima voljnih koji bi i dalje slali pomoc ugrozenim muslimanima onda tu pomoc, u ovom razdoblju, mozete slati za naredna tri slucaju bratu Halimu, predstavniku humanitarne organizacije “Pomoc” za Svedsku. Evo tih slucajeva:

1. Djevojcica Sara

Pomozimo maloj Sari koja je rodjena kao 90% slijepa. Imala nekoliko operacija vida i trenutno bi trebala da se ponovo operise u Beogradu. Nesto novca je skupljeno, ai jos je familiji potrebno oko 2000 km. Vise info na slijedecem linku:
http://sarajevo.co.ba/pomozimo-maloj-sari

Adresu na koju mozete slati novac naci ce te pri dnu ovog teksta
***********************************

2. Mala Almina

Pomozimo maloj Almini, djevojcici koja je rodjena sa vucjom vilicom. Almina je kcerka ratnog vojnog invalid. Otac je sva sto je imao rasprodao da bi mogao omoguciti lijecenje svojoj curici, medjutim potrebno joj je jos par operacija i familija nije u mogucnosti da ih finansira. Operacije se vrse u Italiji, tako da pored troskova lijecenje, potrebna su im i sredstva troskove puta kao i boravka u Italiji.
********************************

3. Pomoc porodicama uhapsenih ili deportiranih arapa (bivsih boraca armije BiH)

Kao sto znate iz ranijih akcija, radi se o 49 porodica sa 144 djece. Fond za pomoc ovim familijama je pokrenut u Sarajevu uz vodstvo Muderrisa Nezima Halilovica. Fond je knapiran svaki mjesec; znaci do pred samu podjelu nalazi se u velikoj neizvjesnosti. Zato vas pozivamo da podrzite ovaj fond jer ova djeca su nas emanet. I ne zaboravimo na hadis Poslanika saws: “Ja i onaj koji se brine o jetimu smo u dzennetu ovako (pa je sastavio kaziprst i srednji prst)“. Zelimo li da budemo u drustvu Poslanika saws?? Ovaj fond je stalno tekuci.

Vase priloge mozete slati na adresu:

Halim Mihaljevic,
Sandfjärdsgatan 42,
120 56 Årsta
Sweden

Za vise informacija obratite se bratu Halimu na: halim.mihaljevic@gmail.com

MOLIMO VAS DA NE SALJETE NOVAC PREKO STRANICE, JER OVA AKCIJA IDE PREKO BRATA HALIMA IZ STOKHOLMA

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta