Aktuelnosti

Ponuda za uplatu kurbana

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Allah s.v.t. kaže: “Svome se Gospodaru klanjaj i kurban kolji.” (Sura El Kewser, 2) Kurban je sunnet Allahovog Poslanika s.a.v.s. što je potvrđeno praksom i kasnijih generacija pa sve do današnjeg dana. Kurban bajram kod većine muslimana ne bi bio zamisliv bez klanja kurbana i prinošenja žrtve u Allahovo ime. Naime, jednom riječju kurban je ibadet i muslimani zalažu svoje imetke na Allahovom putu žrtvujući…

dio njih sa ciljem sticanja Allahovog zadovoljstva. Već nekoliko godina unazad projekat kurbana je olakšan svima onima koji mogu, žele i hoće da zakolju kurban za bajram ali to nisu u mogućnosti radi tehničkih smetnji i neposjedovanja mjesta i adekvatnog prostora za raspremanje kurbana. Zato smo se i mi odlučili da vam pomognemo kod realizacije ovoh hairli djela. Mi vam pomažemo da ostvarite svoje ciljeve i namjere na najlakši način. A pored toga projekat kurbana je projekat koji će obradovati ne samo vas na ovom i onom svijetu nego i mnoge druge siromašne do kojih će kurbansko meso dospjeti.

Običavali smo a tako imamo nijet i ove godine da kurbane dostavimo do najugroženijih kategorija našeg društva. Svakako tu su siromašne porodice i osobe, samohrane majke, muhadžiri koji se još nikada nisu mogli vratiti na svoj toprak, studenti i njihove porodice, zatim jetimi i mnogi drugi koji su u nuždi i potrebi.

Neka vaš imetak bude utrošen na pravo mjesto za kvalitetne kurbane i na kvalitetan način stručnih osoba. Molim Allaha da ukabuli vaš trud i ibadet.

Odgovorna i kontakt osoba: Harmin Suljić

Uplate kurbana moguće je vršiti na više načina. Uplatom putem Westerna ili uplatom na bankovni račun 19000629377 SWIFT code: RZBABA2S Reiffeisen bank na ime  Harmin Suljić. Sa napomenom da se u svakom slučaju trebate javiti putem emaila: harko27@hotmail.com ili telefona:  00387/61 871 000 radi dogovora. Također, dio vašeg kurbana ili cijeli možete dobiti na svoju adresu unutar grada Sarajeva.

CIJENA KURBANA: 330KM ili 170EUR

Kontakt email: harko27@hotmail.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta