Prilozi posjetitelja

Povedi se za njim!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sadržaj ovog teksta upućujem jednoj posebnoj ženi… Onoj čija ljubavna životna priča gotovo da se ugasi zarad različitih pogleda na dunjaluk između njenog muža i nje.

Iza sebe imaš nekoliko godina prilično skladnog braka, vjerojatno i dječica trčkaraju sobama vaše kuće, sjediš na sofi zbunjena, izgubljena, možda i prestrašena, dok posmatraš svog muža u uglu sobe kako obavlja namaz, kako iza namaza diže ruke u dovi i vjerojatno iznosi pred Gospodara svoje slomljeno srce zarad supruge koja ne želi da s njim stane na namaz. Tiho, iskreno, duboko iz srca moli svog Gospodara da i tebe počasti poklonom kojeg dobivaju samo posebni ljudi – uputom!

Gledaš ga i ne prepoznaješ, toliko je se promjenio za ovih par mjeseci, kao da to više nije tvoj muž. Ne želiš priznati sebi da ti mnoge te promjene gode, mnogo je ljubazniji prema tebi i djeci, čak i sa tvojom majkom duže posjedi nego li inače, ali zašto non stop gasi muziku, zašto izabacuje alkohol iz špajza, kad ga ionako niko ne konzumira, zašto mu smetaju tvoje uske pantalone, haljinice… Pitaš se kako ćeš mu biti ljepša u dugoj suknji i mahrami… Gledaš ga tako i čas vidiš najvoljenijeg muškarca u svom životu, a čas stranca. Mjesecima se evo ta dva “lika” naguravaju u tvom srcu, a mozak kao da želi da jedan potisne onog drugog, pa da srce odahne…a niti ne sluti da srce želi da se ta dva lika spoje, pa da se ono uveća od ljubavi… A zaista je veliko srce u kojem se nađe ljubav prema mužu muslimanu, i zaista je ta ljubav nad svim drugim dunjalučkim ljubavima…
_______________________

Draga moja, voljena moja, pogledaj ga još jednom, srcem ga pogledaj… Ta nije li on tvoj muž, otac tvoje djece, onaj za koga si jedva čekala da se udaš, isti onaj koji te sada poziva na put spasa, put lijepog života na dunjaluku, a još ljepšeg na ahiretu, života koji nas sve bez izuzetaka zasigurno čeka. Da ti kažem i ja, kao i tvoj muž što ti govori, život “igre i zabave” zaista nije za ljude koji um imaju, zar roditi se, živjeti, jesti, piti, spavati, putovati i umrijeti…zar je to to? Nikako, ali pouku samo razumom obdareni uzimaju.

Ti znaš da si sada na velikoj raskrsnici, ili ćeš sa svojim voljenim mužem odlučno i hrabro krenuti put spasa, put lijepog života, ili će nastupiti težak period i za tebe, i za njega, i za vašu djecu…konačnica bi mogla biti jako bolna, i ne želim ju niti spomenuti kao mogućnost ubijeđena da ćeš ti ispravno postupiti.

Hajde, eno u ormaru imaš mahramu, uzmi abdest i obavi namaz iza svog muža, iza svog imama, pa kada završite namaz, kada on preda selam i okrene se prema tebi pazi da se ne istopiš od sreće u njegovim očima i ljubavi u njegovom srcu. Jer koliko muž musliman može voljeti svoju suprugu muslimanku to se ne može opisati, to se treba doživjeti. Koliko ljubavi u njegovom očima može biti kada te ugleda kao pokornu Allahovu robinju, zaista opisati se ne može… Čestitam ti, upravo si postala Allahova odabranica koja Mu Uzvišenom pada na sedždu, postala si najvoljenija žena, bićeš najpoštovanija majka, i samo gledaj kako se nižu Allahove blagodati u tvom životu od sad pa nadalje… I, nemoj brisati suze radosnice sa lica, neka umiju tvoje lijepo lice, neka natope tvoje haljine, jer zaista imaju razloga da teku… Allah te učvrstio, amin.

Sestra A.B.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta