Ishrana i zdravlje

Praktični način da se riješite bubuljice / Ćurekotovo ulje – lijek protiv bubuljica

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nije nimalo lijepo, ali je jedini način da se riješite bubuljice, a ne uništite kožu

Ako se baš ne možete odreći ružne navike da dirate i istiskate bubuljice, evo načina na koji bar nećete uništiti svoju kožu. Jeste li i vi jedna od onih osoba koja bubuljicu ne može ostaviti na miru, čak i ako znate da će vaša koža nakon toga izgledati crveno i iritirano? Jedan je doktor konačno otkrio način na koji se možete obračunati sa bubuljicama, a da ne oštetite kožu…

Dr. Mehmet Oz je prilikom gostovanja na Oprah Winfrey Showu pojasnio kako je svaka peta osoba opsjednuta istiskanjem bubuljica, no većina nas to radi na potpuno pogrešan način. “Nikad ne istiskajte bubuljicu jer ćete napraviti još gori rezultat – time uništavate i zdravo tkivo, što može ostaviti ožiljke, kaže dr. Oz, demonstriravši tehniku koja će vam pomoći da se riješite bubuljice, a ne napravite veću štetu.

Ova tehnika, umjesto prstiju, uključuje korištenje igle očišćene alkoholom. Pogledajte fotografije (upozoravamo vas – nije baš lijep prizor!)

Akne uzrokuju bakterije koje žive na koži, a previše njih može dovesti do ozbiljnih problema s kožom. Na pojavu i učestalost bubuljica i akni utječu i genetski faktori, hormonalne promjene, prehrambene navike, kao i korištenje šminke. (klix.ba)


__________________________________________________

Ćurekotovo ulje – lijek protiv bubuljica

Na jednom forumu smo pronasli nekoliko postova na kojem su ucesnici tog foruma ostavili komentare u vezi djelovanja curekotovog ulja na bubuljice na licu:

– Ja iz iskustva kazem da mi je puno pomoglo oko bubuljica, cini mi se da sam zaboravila kad sam imala ovako cisto lice…ne bih se sad odrekla čurekota ni za sta….samo treba biti uporan…..za 10 dana, itekako vidljivi rezultat.
________________

– Ja sam prije godinu dvije kupila curekotovo ulje i slucajno procitah na boci da je dobro za akne i bubuljice (upotreba spolja) i vjerujte mi na rijec – fenomenalno je. Nama svima u kuci odgovara. Iscisti lice skroz.
________________

– Juce sam kupila masku. Odlicna je. Cim sam je skinula koza mi je bila kao kod bebe. Nesto fantasticno.
________________

– Fascinirana sam uljem ćurukota u zadnje vrijeme, i stalno slušam kako ljudima pomaže. Imala sam tu kremu i koristila je za lice, a kasnije sam je dala drugu pa je on koristi za psorijazu i prolazi mu polako.
________________

– Ja koristim kremu vec 10 dana, i vratila mi je u normalu kozu koja je izmucena preparatima za akne.

*******************************************

Ova krema je pokazala dobre rezultate u borbi protiv bubuljica:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta