Prilozi posjetitelja

Priča o liječenju od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Želim ovu svoju priču da podijelim s vama, a pogotovu sa svima onima koji vode borbu sa sihrom u nadi i želji da će ova moja priča pomoći da ustrajete u liječenju. Čitam često (svako jutro uz kahvu) NUM i sam Allah je svjedok koliko mi je ovaj sajt pomogao svojim tekstovima i odgovorima na moja pitanja – da vas Allah nagradi za vaš trud i rad. Potaknuta sam da ispričam svoju priču nekim pitanjima braće i sestara koji se liječe od sihra pa vidim koliko njih se plaši i čak odustaje od liječenja ili namaza!

Vjerujte mi braćo i sestre, ja sam se liječila pune dvije godine, a istovremeno i učila da klanjam, učila sure (ništa, ali ama baš ništa nisam znala), a reakcije? Hoće li vam biti dovoljno ako Vam kažem da je svako padanje na sedždu bilo teže od giljotine. Strah, neopisivi strah, drhtanje ruku i težina na ledjima kao da imam dvije tone gvoždja na sebi! A da tome još dodam da sam tad bila sama u kući (brat je bio odsutan dugo vremena u inostranstvu). Svako veće sam provodila u strahu i plaču jer sam čula zvuke, osjećala nečije prisustvo, vjetar, dozivanje, ne smijem oči sklopiti odmah me neko dodiruje, bocka, zove…..Subhanallah. A ujutru treba ići na posao neispavana, umorna, osušena s podočnjacima do brade i opet strah da će pasti noć i da ću se opet naći sama u kući…

Halalite mi, ali eto počela sam od sredine, jer sve ovo se dešavalo u tzv. drugoj fazi, a prva faza je bila da sam bila kao kamen, kao mumija, samo sam gledala u jednu tačku i bila na ivici ludila… Govorila sam sebi “sad si na raskrsnici ili ćeš da poludiš ili ćeš izaći iz ovog kao pobjednikA onda je došla treća faza, namaz je počeo da bude “podnošljiv” osim što sam nekad imala napade bijesa (dodje mi da iskočim iz vlastite kože i vrištala bih iz svog glasa, a kad bih krik pustila čini mi se zemlja bi se stresla).  Subhanallah!

A onda je došlo veće u kome sam počela da klanjam akšam namaz (oko 19h, ako se dobro sjećam) i svako padanje na sedždu je počinjalo povraćanjem (znači ustajem uzimam ponovo abdest) opet pad na sedždu i opet povraćanje i sve tako do iza 23h, tek tad sam uspjela da završim akšam namaz.Jedino olakšanje u tome je bilo što to veće nisam bila sama, snaha je bila sa mnom i mnogo mi je pomogla, Allah je nagradio!

Od te noći je sve ovo prethodno nestalo, ali je došlo do borbe u snu. Često sam noću imala osjećaj da me nešto ili neko pritiska svom snagom i guši, davi, ne mogu da se pomjerim, a ni da oči otvorim – možda sam dva puta uspjela da vidim košćastu bijelu ruku i bijeli plašt, ali lice nikako. Ovako je bilo sve dok na Vašem sajtu nije objavljen tekst o tome šta treba učiti prije spavanja i tekst ajeta- Kursijje kojeg sam odmah naučila! Čudno je da sam najčešće te napade imala petkom ujutru?

Sve dok nisam uspjela da budem “prisebna” da to tako nazovem i da se sjetim i uspijem da počnem da učim ajetul-Kursiju kad taj napad krene, a vjerujte mi to je jaaakoo teško jer strah, bol i gušenje sve to pomiješano pa je jako teško bilo šta izgovoriti…ali eto, Allahovom milošću uspjela sam…i danas mi se to nekad dešava ali čim krene ja počnem da učim i interesantno je to da prije nego počnem Kursiju samo od sebe podje prvo Allahu ekber (3 puta) i napad već slabi… Ovdje ću završiti svoju priču…mada moja borba se nastavlja, ali kako je bilo, sad je više nego dobro.

Draga braćo i sestre, pišući sve ovo nije mi bila namjera da vam kažem kako sam ja bila jaka i istrajna, niti da se ističem, vjerujte mi namjera mi je bila da pomognem (ukoliko je to ovako moguće) i potaknem sve one koji se bore kao i ja, naravno, uz Allahovu pomoć jer On je taj koji liječi, daje i oduzima. Što vise dove, noćni namaz i vjera u Allaha. I još jedan mali savjet, meni to uvijek pomaže u teškim situacijama ili vesvesama, pomislite i recite sebi: “Ne dam da me preplašiš, ni odvratiš niti pobijediš, jača sam od tebe jer uz mene je Allah” – vjerujte mi, ovo mi mnooogo pomaže.Želim vam svako dobro, uz dovu da Vam Allah pomogne i podari Vam sabura i snage.

Sestra M.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta