Pokajnici

Prihvatila sam islam zbog svog sina

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije nekoliko godina, Bella je imala mnogo problema sa svojim sinovima. Jedan je napustio srednju školu i provodio je dane spavajući, a noći pijući i tražeći nevolje na ulicama. Drugi je upao u velike probleme i odslužio je dvogodišnju kaznu u zatvoru. Bella nije znala što učiniti. Napustila je Columbiju kako bi potražila bolju budućnost za svoju obitelj u SAD-u. Jako je vrijedno radila na više poslova.

Jednog dana, njezin sin Jorge došao je kući, a ona mu je vidjela na licu da se nešto dogodilo. Kad se Jorge tog jutra vratio kući izgledao je drugačije. Mirisao je kao i obično na alkohol i cigarete, ali nešto je bilo čudno…Pojeo je doručak, istuširao se i onda otišao u svoju sobu. Bella ga je slijedila. Nikad ga nije gnjavila, ali jutros je bilo drugačije. Pokucala mu je na vrata i ušla. Jorge je sjedio na svom krevetu i razmišljao.

“Pitala sam sina je li sve u redu, a on je rekao ‘da mama’, ali je cijelo vrijeme imao čudan izraz na licu. Sjela sam do njega i stavila mu ruku na leđa., prisjeća se Bella. Tada je Jorge rekao da mora prestati piti i da ovo njegovo ponašanje nije dobro. “Bila sam sretna što sam to čula. Uostalom, to je bilo ono za što sam se cijelo vrijeme molila. Samo sam mu rekla da je to dobra ideja i napustila njegovu sobu. Mislila sam da je to sve što ga je mučilo. Međutim, ovo priznanje bilo je samo početak velike promjene”, rekla je.

Novi prijatelj

Od tog jutra Jorge više nije pio. Većinu vremena provodio je u svojoj sobi, a ponekad je izlazio s prijateljem koji bi ga pokupio kod kuće. “Njegov prijatelj je bio vrlo pristojan, uvijek je nosio svijetlu, čistu odjeću, a kad se nasmiješio, osjećala sam kao da svjetlo sija iz njega.” Jednog dana, Bella je pozvala Jorgeovog novog prijatelja unutra. Pripremila je jednostavnu večeru. Jorge i njegov prijatelj su sjeli, a onda su počeli govoriti o Bogu i Isusu i djevici Mariji.

“Ne sjećam se svega što su pričali. Bila sam iznenađena jer moj sin nikada prije nije govorio o Bogu. Ja bih se uvijek tiho molila u svojoj sobi, Mariji i Bogu i Isusu.

 Bila sam u šoku

Bella je bila opuštena i sretna što njezin sin i njegov prijatelj razgovaraju o Bogu i Isusu. U jednom trenutku joj je Jorge otkrio da je postao musliman. Bella je bila šokirana. “Zar ti muslimani nisu teroristi!?““Bila sam potpuno shrvana situacijom. Samo sam pokupila tanjure i rekla im da odu.“ – govori.

“Nisam znala što da radim. Otišla sam u svoju sobu i sjela ispred slika i križa gdje bih obično molila. Molila sam, ali bilo je neobično. Osjećala sam se kao da sam prvi put izravno razgovarala s Bogom i zamolila Njega za pomoć. Obično bih se molila djevici Mariji, ali ovaj put je bilo drugačije. Dugo sam sjedila u svojoj sobi, ne sjećam se koliko sati, moleći Boga da mi pomogne, da pomogne mojim sinovima, da pomogne mojoj obitelji. Jorge se nije vraćao kući nekoliko dana. Bila sam zabrinuta za njega. Jesam li ga onim postupkom navela da se vrati starom načinu života?..Ti dani su mi bili jako teški, ali također sam razmišljala o svemu…

Moj sin se promijenio. Prestao je piti. Noću nije izlazio. Više se nije upuštao u tučnjave i razne probleme. Je li to sve bilo zato što je postao musliman?

Poznajem mnoge religiozne ljude u svom selu (gdje sam ranije živjela) koji su radili svakakve loše stvari, bez obzira što su bili religiozni. Pili su i psovali i išli u crkvu. Ali ova vjera upravo je promijenila mog sina, postao je dobra osoba. Jedva sam čekala da se vrati kući i tih dana sam molila više nego inače. Zamolila sam Boga da vrati Jorgea kući...”

 Bog nas je vratio na svoj pravi put

”Nakon više od dva tjedna, Jorge se vratio. Lice mu je blistalo i zagrlio me kao nikad prije. Bila sam izuzetno sretna, puna radosti i nade. Jorge je uzeo vremena da sjedne sa mnom. Imali smo duge razgovore i rasprave. Pričao mi je o Božjoj jednoti i da je Isus Božji Poslanik, a ne Njegov sin.

Pričao mi je o pet dnevnih namaza i drugim važnim stvarima u islamu. Sve sam to razumjela. Nakon svega (što je rekao) mogla sam prihvatiti da je moj sin sada musliman. Ali kada me je pitao želim li prihvatiti islam, rekla sam da mi treba više vremena...

Nakon otprilike pola godine, prihvatila sam islam i shvatila da je to čista vjera, a moj sin je bio sebeb tome. Bio je to posebno lijep trenutak, elhamdulilah. Kada je moj drugi sin izašao iz zatvora, nije dugo potrajalo i on je također prihvatio islam i od tada se klonio svih nevolja. Kroz vjeru mi je Allah vratio moja dva divna sina. Spasio ih je od nasilja i razaranja na ulicama...Bog nas je sve vratio na Pravi put.

Izvor: https://aboutislam.net/  (Iz arhive ‘Discovering Islam’)

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta