Lijepi islam

Prijatelji na Sudnjem danu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
U ovom mračnom svijetu gdje smo poslati samo na kratko vrijeme kako bismo bili testirani, u svijetu punom iskušenja gdje se svakog dana moramo boriti, u svijetu gdje imamo mnogo neprijatelja, uključujući našu sopstvenu dušu… Allah nam je poslao svjetlo kako bi nam pomogao. Poslao nam je ljude koji nas vole samo u Njegovo ime.  Sastajemo se da bismo pričali o Allahu i ahiretu, jer mi imamo ciljeve. Mi živimo za Džennet, a ne za dunjaluk. Ne plašimo se da ćemo im biti dosadni kada im pričamo o vjeri, jer oni su poput nas. Držimo se za ruke, borimo se zajedno protiv zajedničkog neprijatelja – šejtana, i pomažemo jedni druge u bogobojaznosti, a ne u grijehu. Ovo je drugi Allahov poklon, pored imana.

Na Danu kada ljudi budu bježali od svoje sopstvene djece, majki, očeva… prijatelji u ime Allaha će biti proživljeni zajedno. Oni će tragati jedni za drugima, za razliku od onih koji će jedni druge kriviti i bježati, proklinjati što su se podržavali u grijehu. Prijatelji u ime Allaha će jedni drugima zahvaljivati i govoriti: “Uspjeli smo! Bilo je teško, ali uspjeli smo!” Tog Dana kada Sunce bude veoma blizu naših glava i kada svi budu beznadežni i očajni, kada budu tragali za hladom sklanjajući se od vrućine koja će ih peći, Uzvišeni će reći: “Gdje su oni koji su se voljeli u Moje ime? Danas ću ih uvesti u Svoj hlad, kada nema drugog hlada osim moga.” (Muslim) 

 
I meleki će ih pratiti i voditi među druge narode, kao da idu po crvenom tepihu, božiji poslanici će gledati u njih zapanjeni i jedva čekati da ih upoznaju. Sjedaće na svojim divanima ispod Allahovog hlada, zajedno sa poslanicima, šehidima, ashabima. Zaista je ovo dan kada će se mjesta zamijeniti! Dan u kojem će oni koji su se ismijavali sa vjernicima vidjeti koliko su vjernici počašćeni, a oni poniženi. Dan u kojem će oni koji su pomagali drugima i živjeli radi Allaha sve do smrti biti nagrađi za svaku sekundu teškoće i iskušenja s kojima su se susreli.
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta