Sihr i džinni

Primjeri liječenja od džinskih napada

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Jedna od zena koja je dozivjela ovo neugodno iskustvo je prilikom napastvovanja cak osjecala, nesto kao, dah napadaca, pritisak drugoga tijela na svome, dodir “koze” uz svoju kozu, a nekada i nesto sto je licilo koracima (kretanje) napadaca po prostoriji u kojoj se nalazila. Zena je tokom ovih napada bila potpuno svjesna, ali je tijelo bilo “prikovano” i glas…

“oduzet”, tako da nije imala nikakvu mogucnost da se odupre. Prilikom ucenja, dzin se dugo odiipirao, ali smo ga, elhamdulillah, uspjeli oslabiti i prisiliti da se javi. To sto je cinio cinio je iz ciste zlobe. Zadovoljavajuci svoje strasti, ugrozavao je zdravlje i zivot Allahovih, dz.s., robova. Na kraju smo ga, Allahovom voljom, ipak uspjeli poraziti i otjerati. ^

2. Covjek mi se pozalio na uznemiravanja koja je trpio od dzina. Dolazili su imi i zlostavljali ga u snu i najavi. Neposredno prije napada bivao je svjestan sta ce se desiti, ali nikada nije bio n stanju to sprijeciti. Najcesce, ali ne uvijek, napadi su se desavali u kupatilu. Osjecao je dodire, pritiske, gusenja, i druge reakcije na tjelu, koje su u potpunosti odgovarale cinu seksualnog zlostavljanja.

Koliko god se trudio da sprijeci to sto se desavalo, nije mu uspjevalo, osim u nekim slucajevima kada je zikrom uspjevao prekinuti napade. Dzin koji ga je uznemiravao se javio relativno brzo (u toku ucenja rukje), ali je odbijao da ga napusti. U stvari je to bila dzinica koja se zaljubila u ovog covjeka. Stalno je iznova trvdila da ga ne uznemirava i da je to sto cini rezultat njenoga iskazivanja Ijubavi.

Nekoliko puta se pokusala “nagoditi”, a ta nagodba nikada nije ukljucivala njeno potpuno napustanje zlostavljanog. Poslije skoro sedam sati ucenja, odlucila je da joj je mnogo isplativije da ode. Nikada se vise nije vratila. Sva hvala pripada samo Allahu, s.v.t!

**********************

Zato sto su covjeka napali dzini (bilo koja vrsta napada i sihra), ne znaci da je i njegova vjera ugrozena. Covjek mora vjerovati da sve sto mu se desi jest Allahova, dz.s., odredba. Takav je slucaj i sa dzinima. Gospodar svih svjetova ih salje nekome kao iskusenje, nekome kao kaznu, drugima kao opomenu, a nekima opet kao milost i uputu. Ostane li covjek cvrst i postojan vjernik, koji saburi na onome sto ga je zadesilo, zahvaljuje Allahu, dz.s., na tome, a sjecajuéi se drugih blagodati koje Mu je dao, i trazeci samo od Njega izlaz iz takvog stanja, to je dokaz cvrstine njegove vjere.

O slaboj vjeri onoga ko je pogodjen dzinskim napadom mozemo govoriti ako opsjednuti zbog toga sto mu se desava proklinje svoju sudbinu, zaboravljajuéi da Allah, dz.s., upravlja njome, ili u trazenju izlaza skrene s pravoga puta i priblizavajuéi se sejtanu, ucini svoj zivot stranputicom.

Iz knjige: “Kur’anska hamjlija” – autor: Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta