Problem i devijacije u društvu

Roditelji mi ne dozvoljavaju da vidim suprugu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
PITANJE: Nedavno sam se oženio i imamo sina. Moji roditelji su se posvađali sa mojom suprugom i ona više ne živi s nama. Roditelji mi ne dozvoljavaju da vidim bilo koga od njih dvoje. Čak joj nisam pružio ni priliku da objasni šta se dogodilo. Šta da uradim? Ne mogu biti neposlušan roditeljima.
 

ODGOVOR: Kao prvo pogriješio si što si se uopće oženio jer za to nisi sposoban! Brak je pogodan i dopušten samo pravim muškarcima koji će se brinuti, štititi i pružiti opskrbu svojim suprugama i biti njihov oslonac. Mamini dječaci to ne mogu! Nijedan muškarac nikada ne bi rekao: moji roditelji mi ne dozvoljavaju da vidim svoju ženu i dijete osim ukoliko sam taj muškarac još uvijek nije dojenče!

Boj se Allaha i ponašaj se kao muškarac ili pusti ovu ženu da se može udati za pravog muškarca! Grijeh je, a i zabranjeno je biti pokoran roditeljima u ugnjetavanju supruge i ponašati se prema njoj na takav način.

Assim el-Hakim
muslimanka.org
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta