Odgovori

Savjet u vezi vjeridbe i paralize sna

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum.

Vjerena sam za jednog čovjeka godinu dana i kada su naši roditelji obavili zaruke, on je imao posao i trebalo je da nađemo stan u kome ćemo živjeti. Međutim, ubrzo nakon vjeridbe, izgubio je posao, i od tada drugi nije bio u mogućnosti da nađe.

Nas nijjet je iskren, ne bludničimo nikada, ne posjećujem mjesta sa muzikom i alkoholom, trudim se da ne rasrđujem Gospodara, obavljam namaz zadnjih 13 god, ali me nešto loše prati konstantno u životu. Moj fakultet stagnira, kada priđem toj ustanovi osjetim vrtoglavicu i gađenje, neprijatan bol u želucu, a ne bih to napominjala da kroz prethodno školovanje nisam briljirala kao učenik.

Moji roditelji su zbog fakulteta razočarani u mene i sa njima skoro da i nemam odnos iako smo pod istim krovom. Piju lijekove za smirenje, misle da mi život propada, a ja se plašim kazne Gospodara jer sam ih toliko nasekirala, a nikada nisam imala namjeru da to uradim. Čak me savjetuju da raskinem vjeridbu jer moj vjerenik nije bogat, ali ja to ne mogu.

Povukla sam se u sebe, ne prija mi narod, samo soba. U snu sam počela škripati zubima a prije nekoliko mjeseci sam doživjela dvije snažne paralize sna. Obrazovana sam po pitanju Islama i zato bih Vas zamolila za savjet, kako da pomognem samoj sebi?

Odgovor:
Ve alejkumusselam
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:

Na osnovu onoga što ste naveli očito je da imate simptome dzinskog djelovanja bilo da se radi o sihru ili uroku.

Stoga je na Vama da uradite sljedeće stvari:
-Najprije vam toplo preporučujem da se odmah šerijatski vjenčate sa svojim vjerenikom i tako prekinete trenutnu vezu koja je haram. Ukoliko iz nekih razloga ne možete početi zajedno da živite i ne morate ali morate stupiti u brak ili zalediti trenutnu vezu jer muslimani se ne zabavljaju niti ašikuju na savremeni način i nije samo čin bluda jedini haram u tome.

Ako se ubrzo uspijete vjenčati, Allaha radi, On će vam sigurno pomoći da što prije imate mogućnosti za zajednički život.

Pored toga na vama je da se borite sa svojim trenutnim stanjem slijedeći naredne korake:

1. Povratak Allahovoj vjeri i pokajanje od prethodnog načina života.
2. Redovno obavljanje 5 dnevnih farzova
3. Odlazak kod nekoga ko ispravno uči šerijatsku rukju
4. Učenje jutarnjeg i večernjeg zikra redovno
5. Učenje propisanih sura i dova pred spavanje:

  • Ajetul kursija
  • Spojiti dlanove, primaći ih usnama pa proučiti Kul huvallahu ehad, Kul euzu birabbil felek i nas a zatim potrati cijelo tijelo dlanovima. Sve to ponoviti 3 x.
  • Zamoliti Allaha da te zaštiti od šejtana i njihovog napada.
  • Naučiti i učiti ostale propisane dove pred spavanje.

6. Prozore i vrata kući zatvarati s bismillom.

Obavezno se počnite liječiti šerijatskom rukjom, vi i Vaš vjerenik pa ćete vidjeti pomake ubrzo do konačnog izliječenja, inšallah

Allah najbolje zna.

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta