Odgovori

Sebična sam i bezvoljna, molim za savjet ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:
Es-selamu alejkum! Već duže vrijeme se borim sa jednim problemom bezvoljnosti. Ne osjetim ljubav prema ljudima kako sam nekada osjećala, ne radujem se ničemu, čak sam i sebična. Jako mi to smeta, izjeda me iznutra i izbjegavam susrete jer osjetim stid radi toga. Toliko bih željela da se družim, a zapravo izbjegavam svakoga. Upućujem dove Allahu za pomoć protiv ovoga. Moje pitanje bi bilo postoje li neke određene dove za povećanje ljubavi prema ljudima? Da vas Allah nagradi za vas trud i rad!

Odgovor:

Ve alejkumusselam!
Hvala Allahu Gospodaru svjetova, salavat i selam na Poslanika Njegova a zatim:

Ne postoje određen dove za ljubav prema ljudima. Međutim, postoje mnogobrojni koraci za izlazak iz tog Vašeg stanja općenito.

Čovjek mora stalno biti svjestan smisla bivstvovanja na ovom svijetu a to je robovanje Allahu s ciljem postizanja Njegova zadovoljstva, kroz činjenje što više dobra i klonjenje svih vrsta zla, te zadovoljstvom sa Allahovom odredbom.

Allah je obavijestio u svojoj Knjizi da:
-”ko okrene glavu od Knjige Moje taj će teškim životom živjeti…” i
-”Ko radi dobra djela, bio muškarac ili žena dat ćemo da proživi lijep život”.

Obično kad iman opadne čovjek u razna depresivna i dr. devijantna stanja zapadne jer ga šejtan u to momentu posebno napadne.

Pokušajte pokrenuti se kroz ostavljanje nekih od uobičajenih grijeha i uvođenje nekih od dobrih djela koje dosad niste redovno radili uz mnoštvo istigfara (traženje oprosta) pa ćete ubrzo vidjeti promjene inšallah.

Allah najbolje zna

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta