Kur'an

Sedmogodišnja djevojčica iz Engleske postala hafiza za dvije godine

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Marija iz Lutona u Engleskoj je položila hifz Kur’ana. Počela je da uči Kur’an napamet sa pet godina kada je naučila suru Ja-Sin. To je napravila zbog izazova za jednu humanitarnu akciju za Siriju. Ubrzo nakon toga je u mektebu naučila napamet posljednji džuz Kur’ana…

Njena majke je primjetila da ona brzo uči i imala je želju da Marija postane hafiza. Bila je razočarana kada je saznala da u njihovoj okolici ne postoje časovi hifza tako da je ona odlučila da sama povede svoju kćerku na put hifza. Rekla je za IlmFeed da nije bilo nimalo lako i da je ovo iziskivalo mnogo strpljenja kako od nje tako i od njene kćerke. “Bila sam pod velikim stresom i bila sam jako emotivna jer mi je Allah dao strpljenje da uspijem o ovome. Ali, nije bilo lako.” Imali su naporan raspored i vremenske rokove. Marija je učila po pet sati na dan, i svaki put prije odlaska u školu i kada bi se vratila kući iz škole.

Njena majka je kako bi motivirala Mariju obećala joj da ona može odabrati kao nagradu šta god poželi kada nauči suru Kur’ana napamet. Marija je birala jednostavne nagrade kao plišane igračke, bojanke ili ručak u restoranu. Njihov trud se isplatio u roku od dvije godine kada je Marija napunila sedam godina. Završila je hifz Kur’ana. Jednostavnom zabavom su proslavili njen hifz. Marijina majka je rekla da je uspjeh njene kćerke od nje učinio najponosniju majku na Zemlji. Ona sada moli Allaha da njenoj kćerki omogući da uvijek vodi svoj život na osnovu onoga što je naučila u Kur’anu.

Izvor: Ilmfeed.com
Prijevod i prilagodba: Redakcija N-UM

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta