Sihr i džinni

Šejtan, l.a., i cigara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Doveli su jednog mladića na rukju, imao je oko dvadesetpet godina; iz poznate alimske porodice – i sam je bio nadprosječno učen! Imao je strašne noćne more! Nakon haman čejrek saHta učenja i “šaketanja”, javi se džinnkinja na njegova usta! Zaljubljena je u njega i neće izaći! Ne da mu da sebi nađe curu pa da se oženi – on je njen! Kidala ga je. Brat koji je učio rukju, “pritisn’o” je učiti ajete o kazni za zinaluk. Popustila je i javila se drugi put: izaći će ali ima USLOV…

U ovakvim slučajevima, ako se uvjeti ne kose sa Šerijatom i ako su ispunjivi, može se izaći u susret. Uslov je bio: Ona pristaje da izađe iznjegovog tijela, ako on počne PUŠITI! Subhanallah! Uvjeren sam da se preko smrada i otrova od cigara džinnima (šejtanima) otvara “put” u tijelo insana i da je grijeh konzumiranja duhana ustvari konstantna veza (put) između Šejtana i čovjekove nutrine u kojoj je duša čovjeka, njegovo srce i mozak. Ovo tvrdim pozivajući se na dugogodišnje lično iskustvo učenja rukji pušačima i nepušačima. Brat nije pristao na ovakav uslov i nastavio je učiti rukju dok nije nestalo reakcija na učenje Kur’ana.

FACIT: Dragi brate i sestro, ako si od onih kojima je Šejtan l.a. ovu zabludu i grijeh učinio lijepim, budite jaki i okanite se ovog grijeha kako Šejtan preko njega ne bi napadao vaša srca i vaše duše! Žalosno je i sramotno vidjeti, čak neka javna i poznata lica, kako bez imalo stida javno manifestuju činjenje ovog grijeha i reklamiraju šejtansku konekciju.

Fuad Abdullah Seferagić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta