Sihr i džinni

Primjeri džinsko-šejtanskih obmana

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Osobe koje u sebi imaju zaljubljene dzinne mogu pasti pod njegov uticaj tako da misle da nisu mentalno zdrave, iako su bile svjesne kako pri ucenju Kur’ana dzinn iz njih govori ili radi stvari koje one same ne bi nikad. To se moze ponavljati u intervalima ne bi li se pacijent oslabio psihicki. Takve osobe zatim odu psihijatru koji ce im u najboljem slucaju propisati lijekove koji im nece nista pomoci vec ce u njima ubiti bilo kakvu svijest o tome da se moraju boriti i da nisu bolesne na nacin na koji im dzinn dosaptava…

U najgorem slucaju zatvorice ih u ustanovu za mentalne bolesnike i zaljubljeni dzinn ce ostvariti svoj cilj, ostace s njima a oni se nece boriti da ga istjeraju. Druga stvar koju takva vrsta bolesnika moze osjetiti je zelja za samoubistvom. Dzinn tu takodje djeluje ubacivanjem takvih misli ne bi li pacijent opet posegao za pomocu psihijatra koji ce opet djelovati kako je vec opisano. Zaljubljenom dzinnu naravno nije u cilju da se pacijent ubije jer bi ga onda izgubio, vec mu je u cilju da pacijent opet pomisli da nije mentalno zdrav i da bi postupio kako je navedeno. A Allah zna najbolje.
______________________

Cesta sumnja u koju ljudi padaju, a sejtan time zeli da ih odvrati od vjere: Kada se pocnu vracati islamu, a imaju odredjenih problema od sihra ili samo dzinna, dobijaju reakcije koje nisu ranije imali i onda pitaju kako to? Ranije dok su bili Allahu nepokorni osjecali su se dobro a sada kad se vracaju islamu osjecaju da su bolesni. Naravno da se osjecaju bolesnima jer svaki vid pokornosti Allahu smeta sejtanu i onda se to ispoljava i na onome u kome se nalazi. Tada on pokusava ljudima da ubaci sumnju u ispravnost onoga sto rade. U tim momentima covjek treba da dovi Allahu i trazi zastitu i samo jos revnosnije nastavi sa svojim novim nacinom zivota kojim je njegov Gospodar zadovoljan.
________________________

Često se desi da čovjek počne da uči Kur’an i, vrlo brzo, osjeti umor, teškoću. To samo šejtan odvraća od velikog hajra. U tom trenutku se čovjek mora sabrati i samo nastaviti radi Allaha, a u kapric šejtanu. Zatim će taj osjećaj teškoće nestati.
________________________

Pri ucenju rukje nad bolesnikom dzinn se ponekad zna smijati i pokazivati kako ga toga nije strah. Zbilja je upravo suprotna od toga, veoma mu smeta ucenje i boli ga ali tim smijehom zeli da zavara ucaca kako bi ovaj prestao da uci rukju nad pacijentom.

hfz. Admir Husić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta