Sihr i džinni

Džinn primio Islam pa varao ljude

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Imao sam jednom čudan slučaj; neka žena se dugo liječila od džinna i nijedan učač nije bio “dobar” (žena je promijenila sve poznate učače, ali sebe nije željela mijenjati i okrenuti se ibadetu), dok najednom, kofol, dosadilo džinu “rukljanje” i on je, eto, odlučio da primi Islam i da pomaže, preko žene u kojoj je, drugim ljudima. Upoznah tu ženu i muža joj na jednom sijelu. Uđe žena “ko brdo” u kuću, šareno pokrivena i našminkana, nalakiranih nokata a iza nje, k’o potrčko, njen muž! Čim se poselamiše i sjedoše, on izvadi paklu cigara i upaljač pa ih trehnu na hastal! Aha!, pomislih i ne propustih njegov veliki prljav nokat na malom prstu lijeve ruke. (Odvratna navika kod pojedinih žena i muškaraca.)…

Nejse, malo kroz eglen, zakoluta žena očima i progovori piskavim glasom u pravcu domaćina:
– Džin (jako edebli, opa!) traži izun od domaćina da nas poselami.
Domaćin klimnu glavom.
Žena, k’o po komandi promijeni glas, bi malo dublji, i mi u sobi začusmo eglen!
– Esselamu alejkum! Ja sam džin (pa reče ime kojeg se ne sjećam više), drago mi je da sam noćas s vama, sa Muslimanima!
Upitah ga, da nam kaže nešto o sebi i iz kojeg je plemena itd.

Reče za sebe da je od “Ehli Zikra”, biva derviš, da je oženjen, proučavao je islam i šerijat i nedavno je primio islam te da se želi “iskupiti” za zulum koji je radio ovoj ženi sve minule godine, tako što će govoriti ko ima sihre i džinne, jer on njih vidi i da je dobio zadatak da je čuva do njene četrdesetipete godine života! Nalazi se inače na njenom lijevom ramenu, a kada dobije izun da progovori, uđe u njena usta i koristi njenu vilicu.

Upitah ga, čeka li on fino pred vratima dok se žena kupa u kupatilu i viri li kroz ključaonicu ili jednostavno uđe s njom pa se naslađuje jer ga ona ionako ne vidi, i šta o tome misli njen muž, da se džinn šepuri sa njegovom ženom!? I na kraju, otkud on to zna da će žena živjeti do 45. godine, kad samo Allah Dragi zna koliko će ko živjeti!?

Citiram mu ajet iz sure Luqmaan:

إِنَّ اللَّهَ عِندَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ مَّاذَا تَكْسِبُ غَدًا وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ

Samo Allah zna kad će Smak svijeta nastupiti, samo On spušta kišu i samo On zna šta je u matericama, a čovjek ne zna šta će sutra zaraditi i ne zna čovjek u kojoj će zemlji umrijeti; Allah, uistinu, sve zna i o svemu je obaviješten. (Luqmaan 34)

Onda sam mu rekao oštrim glasom:
– Slušaj smradu! Sad ćemo ti nas dvojica hodža učiti Kur’an na uši dok ne ogluhneš a onda – Daj der taj nož! – ćemo ti odrubiti glavu, jer lažeš, širiš fitnu, činiš širk i zinaluk! To ti je šerijatska kazna, pošto si musliman!

Žena zakoluta očima i zatrese glavom pa dođe sebi! Svega svjesna! Očitali smo joj bukvicu kakva je kazna od Allaha za ono što čini! Nakon ovog se rasulo sijelo i ova se “iscjeliteljka” više nikad nije javila ni njen “Ehli Zikrija”! Ovakvih primjera ima mnogo po Bosni i Balkanu, pa se pripazimo!

hfz. Fuad Abdullah Seferagić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta