Sihr i džinni

Uništavanje hamajlije (zapisa)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sinoć sam imao čast i priliku da svojim rukama uništim hamajliju koju je napravio nadri hodža, kao “lijek” protiv sihra. Proučio sam kur’anske ajete, koji se uče protiv sihra, i spalio je u vatri. Hamajlija, čiji čija površina iznosi, otprilike, 1m2, je bila ispisana čudnim i nejasnim riječima, najvjerovatnije dovama džinima i šejtanima, a ne Kur’anom, kako naš neuk svijet misli. Nije bilo nijednog harfa iz Kur’ana, a kamoli ajet! Štaviše,…

slova korištena u hamajliji, više mi nalikuju na drevne hijeroglife, nego na arapsko pismo. Tek sam kroz ovu hamajliju shvatio kakve se sve podvale našem narodu podmeću pod Kur’an i navodnu kur’ansku hamajliju. Također sam se uvjerio da je sihirbaska hamajlija pred kur’anskim ajetima poput slamke pred bujicom.

Čuvajmo se i štitimo zikrom, prije nego nam zatreba rukja (liječenje Kur’anom)! Čuvajmo se mjesta na kojima se iskupljaju džini i šejtani. Čuvajmo odjeću, hranu i posteljinu od šejtansko-džnskog uticaja, tako što ćemo kada oblačimo odjeću proučiti bismilu, jesti s bismilom i pokrivati hranu noću, i protresti posteljinu prije spavanja, uz spominjanje Allahovog imena, učimo propisane zikrove prilikom ulaska i izlaska iz kuće, prilikom ulaska i izlaska iz nužnika, družimo se samo sa bogobojaznim ljudima, i posjećujmo samo ona mjesta na kojima se spominje i veliča Allah, a na ostalim mjestima boravimo samo onoliko koliko nam je potrebno. Da nas Allah, dželle šanuhu, sačuva od prokletog šejtana i njegovih poslušnih sluga! Amin!

mr. Imamović Semir

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta