Prilozi posjetitelja

Sestro, ne odlaži svoju kartu za Džennet

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

„Ti se pouzdaj u Živog, koji ne može umrijeti, i veličaj Ga i hvali!“ (Al-Furqan, 58.)

Šejtan čovjeku prilazi sa svih strana i to baš onda kad se u njegovom srcu probudi želja za nekim dobrim djelom koje približava Allahu svt. Mnogo je djevojaka i žena koje to osjećaju na svojoj koži, i bore se s tim, a mnogo ih je koje posustaju.
Hidžab je izvrstan primjer te borbe i nasilja koje izgubljena duša sama sebi čini, a šejtan dovršava njeno ubistvo.

Ono što taj prokletnik, šejtan želi je da što više nas zavede u mračni svijet nemorala, bluda i svijet životinjskih navika. A čovjek se bitno razlikuje od životinje jer mu je Allah dao um kojim razmišlja i odlučuje. Živi po određenim normama. Kao što dnevno jede tri do pet puta, ne preskačući obroke, da bi bio zdrav, isto tako čovjek mora da ima pravilnik za čitav svoj život, inače će njegov život biti ispreturan i neuredan.

Neuredan je život djevojaka koje su daleko od pravg puta, koje svoja tijela pokazuju bez granica, poput nevjernica i griješnca. A upravo to Iblis prokleti i želi, želi da se skineš što više, da ideš u diskoteku, i mlataraš svojim tijelom kao da nisi pri čistoj pameti. A šta kada ta djevojka dođe kući iz diskoteke, umorna, prljava od pogleda i dodira pijanih muškaraca, i ostane sama sa sobom a Allah je gleda, možda i pijana, nervozna i neljubazna prema roditeljima, koji naviše zaslužuju njezinu blagost i lijepo ponašanje…šta da Allah odluči da je usmrti? A ona u takvom stanju! Razgolićena, pijana…Umrla bi još jednom da može od stida i od straha pred Allahom, zbog svoga stanja. Htjela bi da se vrati pa da čini dobra djela, da zasluži milost svoga Gospodara.

Pitaš se zašto priča o alkoholu i razvratu? Pa draga sestro, neće šejtan prići djevojci koja ima namaz, sa riječima: „Hajde da činiš blud!“ ili „Hajde pij alkohol!“ Zašto? Zato što ona ima osnovu, stub islama i zna za Gospodara, pa će joj prilaziti preko „blažih“ stvari, pa ako ona ne bude čvrsta u svojoj vjeri i ako stalno ne bude napredovala i trudila se da bude bolja, ona je meta prokletom šejtanu, onda onaj alkohol i diskoteke nisu daleko od nje, da Allah sačuva od toga.

Sestro koja se još nisi pokrila, ne nosiš hidžab, nemoj više čekati, ti si spremna. Sigurno si spremna za hidžab, odluči da želis svakim danom učiti o svojoj vjeri i napredovati. A ako budes čekala, bojim se, ne da nećeš napredovati niti stagnirati, nego da ćeš nazadovati, jer ne možeš biti i „tamo“ i „ovamo“, jedno mora prevagnuti. Pa neka kod tebe prevagne hidžab nad drugom odjećom.
Pripremi samu sebe za najljepši trenutak, za život koji slijedi, pun čednosti i čistoće. Ne boj se jer Allah će ti olakšati da Mu se tim činom približiš, da te još više zavoli i da te štiti.

“Allah želi da vam oprosti, a oni koji se za strastima svjim povode žele da daleko s pravog puta skrenete.“ (An-Nisa, 27.) „Allah želi da vam olakša,- a čovjek je nejako biće.“(An-Nisa, 28.)

Treba da znaš da si počašćena što si muslimanka, i da je Allahova mudrost u propisu hidžaba. On želi da žena bude zaštićena od svih zala, da bude čedna i čestita vjernica, poštena supruga i majka odgajateljica. Želi da uspije na oba svijeta, a sve nagrade ovog i budućeg svijeta će dobiti samo ako Mu bude pokorna. Džennetski vrtovi, rijeke, biseri, uživanje kakvog nema na dunjaluku, samo za pokornost Allahu.A pokornost Allahu je posebna nagrada. Jer, onaj ko je pokoran Njemu, on je već nagrađen.

Stoga, ne dozvoli da te neko ili nešto sa ovog bezvrijednog dunjaluka odvrati od tvoje obaveze prema Allahu, a hidžab je tvoja obaveza, za koju ćeš, ukoliko je ne izvršiš biti kažnjena, a ukoliko je izvršiš bit ćeš nagrađena. Čitav dunjaluk ne vrijedi koliko trun u odnosu na ahiret, sva dunjalučka bogatstva, milijarde svih milijardera su ništa u odnosu na vječni život kod našeg Stvoritelja.
Allah sve može, kada on nešto odluči samo kaže „budi“ i ono biva. Allah je najbolji Opskrbljivač, kada on odluči da ti pomogne, niko ti ne može odmoći. Allah je onaj Koji oprašta : „O robovi Moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost!“

Sestro ne odlaži svoju kartu za Džennet koji je nagrada za vjernike i vjernice, pokaj se i ne odlaži pokajanje, ne odlaži obavezu. Budi čedna i čestita, daleko od razvrata, budi prava muslimanka, jer Islam je zaista prava vjera. „Allahu je jedina prava vjera Islam…“ (Kur’an)

Poslala sestra Denisa Đ.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta