Brak i islamska porodica

Kada se Allah smiluje Svome robu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je kratka priča o mom životu od kako sam stupila u brak. To je bilo prije osam godina. Smatrala sam da će mi prve godine braka biti najslađi period mog života, ali, prve tri godine braka su mi bile gorče od cijelog života…

Naime, odgojena sam u vjerskoj porodici, klanjali smo, postili, ali ja nisam bila pokrivena i kao takva sam se udala. Muž mi i nije bio neki vjernik, a da ne govorim za njegovu porodicu, što mi je još više otežalo da se pokrijem. Malo po malo počela sam muža okretati vjeri i pokušavala mu objasniti da se ja moram pokriti. Tada nije htjeo ni da čuje o tome. Ali hvala Allahu pa nas je iskušao nečim što je najvrjednije na dunjaluku “DJECOM”, jer nas je to iskušenje dovelo do sadašnjeg stanja. Kako je vrijeme prolazilo ja nisam mogla da zatrudnim, i taman kada sam nakon deset mjeseci braka zatrudnila u trećem mjesecu trudnoće desi mi se spontani pobačaj. Tad mi je bilo teško, stalno sam plakala, ali, hvala Allahu, imam brata koji je vjernik i koji je tada nalazio prave rječi za mene.

Jedino me je učenje Kur’ana smirivalo. Prošle su dvije godine od tog spontanog kada mi se ponovo desila ista stvar. Ali tada je i rodbina počela da daje svoje komentare i djeli svoje glupe savjete: idi salij strahu, idi onom hodži itd. U dubini duše sam znala šta trebam uraditi, ali se tada nisam imala kome obratiti, jer moj dragi braco ne živi u Bosni. Ali sam molila Allaha da me sačuva da posegnem u traženju ljeka na haram način.

Napokon kad je došlo ljeto i moj brat je došao, i zamolila sam ga da odvede mene i muža da nam se prouči rukja. Zatim me je brat upitao: “Sestro zašto se ne pokriješ?”, a ja i muž smo govorili ne mogu sada, nego kada mi muž dobije posao, i ja rodim djecu, tada će mi biti lakše, a on je rekao da prvo uradim ono što je Allah naredio, pa da se onda nadamo da će nas Allah obradovati, a ne da mi postavljamo uslov Allahu. Dugo sam se borila sa šejtanom i napokon odlučila da se pokrijem. I moj muž se složio. SubhanaAllah, nakon samo nekoliko dana moje odluke saznala sam da sam trudna i da nosim dvojke. A nije prošao ni mjesec dana od toga, a muž mi je dobio posao.

Drage sestre koje se niste pokrile, požurite, ne trošite svoje vrijeme u nesreći, kada nam je Allah tim činom pružio ogromnu sreću. Nisam znala šta je prava sreća dok se nisam pokrila. Otkrijte i vi šta je SREĆA?

Sestra Sanela

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta