Odgovori

Shvatila sam da sam “biseksualna”, šta da radim ?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum,
Imam XX godina, muslimanka sam i cijeli svoj život sam odgajana u porodici gdje se vjera smatra jako važnom. Već gotovo godinu dana imam problem koji itekako utiče na moju psihu i teško se nosim sa tim. Naime, prije nešto manje od godinu sam u jednom trenutku shvatila da sam bisekualna i da mi se dopadaju i žene. Jako mi je teško, pokušavam se boriti protiv toga. Šta da radim? Koji je Vaš savjet?

Odgovor:
Ve alejkisselam!

Cijenjena sestro u Islamu, Allah Uzvišeni je stvorio stvorenja u paru tj da se međusobni spolovi privlače a isti odbojnost po tom pitanju osjećaju i to je ono sa čim se svi rađamo. Islam ne priznaje homoseksualnost niti biseksualnost kao prirodne pojave već kao poremećaje uzrokovane prije svega šejtanskim zavođenjem a pri tome i dr. uzrocima poput uticaja sredine, odgoja, nezanja i sl.

Prema tome, Vi ne možete otkriti da ste biseksualka jer tako nešto u osnovi ne postoji, Vi samo možete primjetiti da Vas šejtan počinje navoditi na gnusan i odvratan grijeh te Vam to prikazivati kao nešto što je bilo u Vama i sad ga otkrivate.

Pročitajte Više o tome šta Islam govori o općenju istih spolova i puno Allaha molite da Vas zaštiti šejtanskog uticaja i pomogne da mu budete pokorni pa ćete ubrzo shvatiti da je to samo prolazni pokušaj nama otvorenog neprijatelja-šejtana da Vas zavede i na grijeh te razne u budućnosti probleme navede.

Kad ste shvatili da imate problem, na Vama je obaveza da se često Allahu Uzvišenom u dovi iskreno obratite, tako što ćete da se abdestite i nafilu namaz (najbolje bi bilo noćni namaz) zanijetite pa na sedždi se Gospodaru izjadate, isplačete, sve mu priznate, ovisnost pokažete i prostim riječima Mu ‘objasnite’ problem i zamolite Ga za oprost, pomoć i rješenje pa ćete da vidite čuda.
Probajte i uvjerite se, Allah Vas pomogao i od svakog zla zaštitio.

Odgovorio: Jasmin Durić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta