Prilozi posjetitelja

Shvatio sam da se samo na Allaha mogu osloniti

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođen sam u porodici u kojoj niko nije klanjao niti obavljao vjerske dužnosti. Od malih nogu nisam bio upućen u sve ono je naša lijepa vjera. Odrastao sam u maloj sredini gdje ljudi nisu posvećeni Allahu. Otac me upisao u srednju školu u Sarajevo. Roditelji su mi sve pružili, čak i više nego što je trebalo samo da bih postao uspješan. Sa četrnaest godina selim se u Sarajevo, ja dijete sa sela, gledam sva ta svjetla, sav taj glamur koji nosi taj grad. Tada počinju moji problemi, moj loš život, iskušenja.

Upoznao sam loše društvo. Bit ćeš papak ako ne probaš cigaretu i pivo, i slične poroke. Tako je, nažalost, i počelo. Cigarete, alkohol, klubovi, blud. Nažalost, godine su prolazile, završio sam školu, roditelji mladi umrli, a ja, ja stojim i dalje u mjestu. Trideset mi godina niti sam se oženio, ni djece, nikakve nafake, sam na svijetu, radim svuda po Evropi, ali pare dođu i odu.

U januaru mjesecu upoznajem djevojku, današnju moju hanumu, najbolju ženu na svijetu. Kroz razgovore s njom počeo sam se mijenjati. Iz dana u dan poroci su mi bili sve mrži i mrži. Jedan po jedan. Bio je to mart mjesec ove godine. Bio sam kod svoje žene u posjeti u Švedskoj. Nedjelja. Ležim na kauču, samo odjednom: “Zašto ne počneš klanjati? Hajde akšam!” Allah neka mi oprosti, u tom trenutku ja ne znam ni kako se klanja, ni kako abdest uzeti, niti imam postekiju. Našao sam sve na internetu, stavio mobitel pored sebe, stavim peškir na pod i klanjam akšam. Nešto mi kao da je puklo. Da naglasim, zadesio me musibet gdje sam shvatio da samo se na Gospodara mogu nasloniti, to je i prelomilo se da se vratim na pravi put.

Hvala Allahu, danas klanjam, zikrim, žena mi se također vratila se na pravi put, najljepši osjećaj klanjati sabah zajedno. Poroci su moja prošlost, još se nisam 100% vratio,težak je put, trnovit, ali sam ponosan što sam sad porodičan čovjek, kojem je Allah na prvom mjestu, u kući u kojoj je namaz na prvom mjestu. Hvala Allahu, radujem se da mi jednog dana podari i djecu koju ću od malih nogu približiti Gospodaru.

Brat A. D.
_________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta