Prilozi posjetitelja

Smrt je samo novi početak

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sviju nas je mnogo pogodila vijest o smrti naše sestre Have i niko ne može ostavi ravnodušan na slike koje je vidio, niko ne može ostati ravnodušan nad njenom dječicom koja su ostala iza nje, u glavi je mnogo pitanja, mnogo nejasnoća…

Ali Onaj koji je Najmilostiviji i Najpravedniji najbolje zna zašto je to tako, On je propisao njenu sudbinu, On zna da je to dobro za nju, preselila je kao šehid. Trebali bismo svi da izvučemo veliku pouku iz njene smrti. Ustvari Allah i daje smrt kao pouku nama koji ostajemo, da znamo da ćemo i mi jednog dana umrijeti, a mi se opet ponašamo kao da znamo da imamo još mnogo vremena do kraja, pa radimo šta želimo i zaboravljamo ono što nam je On naredio. Uistinu, naša sestra je na dunjaluku imala sve, bila je sretna majka, ponosna supruga, kćerka, sestra, dobra i odana radnica, izgledalo je kao da je tek počela da živi… ali džaba, ona nije stvorena za prolaznost, ona je kao i svi mi stvorena za vječnost i to je ono što insan ne može da shvati kada gleda na sve oko sebe dunjalučkim očima.

Mnogima je čudno što je njen suprug na dženazi bio smiren i jak, pa on je od onih koji znaju da ovo nije kraj, da je smrt za nju tek početak, početak nečeg boljeg, jer vjerniku su obećane mnoge blagodati i dobra poslije smrti. On je cijeli život podredio tome da se sutra u vječnosti sretne sa svojom suprugom i da zauvijek, bez prestanka on i njihova dječica uživaju i budu sretni sa njihovom najmilijom.

Mnogi nisu svjesni da je ovaj dunjaluk bezvrijedan i prolazan, da je on samo i stvoren da bi se vidjelo ko će od nas bolje postupati, ko će od nas položiti glavni test, test koji nas vodi u vječnu sreću ili u vječnu propast. Na nama je… I ovaj test nema određen rok, mi kad smo na ispitu, tačno znamo koliko vremena imamo, ali s ovim ovodunjalučkim testom se nikad ne zna. Smrt je uvijek tu, uvijek može pokucati na naša vrata i iznenaditi nas. Zato uvijek moramo biti spremni za nju, uvijek moramo ići k njoj, prije nego li ona dođe nama!

Draga sestro, molim Gospodara da ti olakša kaburski život, da ti učini kabur svjetlim, mirisnim i da ga učini jednom od džennetskih bašča. Dovim svom Rabbu da ti oprosti sve grijehe i da ti se smiluje, a već ti se smilovao kad te je počastio da preseliš kao šehid. Draga moja sestro, čudno je kako neke insane ne trebaš poznavati lično da bi ih zavolio. Bitno je da su duše skupa i da prepoznaju jedna drugu. Duša i jeste ono što jedino vrijedi i ostaje, a mnogi opet ulažu u svoj fizički izgled, zaboravljajući na ono bitnije, na ono što će vječno ostati, a to je duša.

Draga sestro, molim Najmilostivijeg Gospodara da ti olakša na Sudnjem danu i da te sastavi u najljepšem mjestu u Džennetu sa tvojim princezama i sa svima onima koje ti voliš! Neka ti je vječni rahmet draga sestro i da nam Gospodar podari da nam uvijek na umu bude da smrt može doći svake sekunde po nas, molim Ga da nam ti budeš primjer, i da nikad ne zaboravimo na našeg Gospodara, te da On ne uzme naše duše dok njima ne bude zadovoljan! Amin!

Minela M.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta