Smrt i sudnji dan

Švedska: Zlatan Ibrahimović spustio brata u mezar

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U švedskom gradu Malmeu danas je klanjana dženaza Sapku Ibrahimoviću, bratu proslavljenog nogometaša Zlatana Ibrahimovića. Dženazu je predvodio Alen ef. Delić, imam Bošnjačke islamske zajednice u Malmeu, a prisustvovali su joj najuži članovi porodice i prijatelji. Sapka su u mezar spustili otac Šefik i Zlatan, koji je bio veoma potresen preranom smrću svog brata…

Podsjetimo, Sapko Ibrahimović je preminuo prije nekoliko dana nakon teške i duge bolesti. Zvijezda PSG-a i švedske reprezentacije odmah se sa porodicom zaputila u svoj rodni grad. Kao što je već poznato, Ibrahimovićev otac porijeklom je iz BiH, a ni sam nogometaš nikada nije negirao svoje korijene.

klix.ba
______________________________________

Da Uzviseni Allah podari da mu (Zlatanu) ovo bude sebeb upute i da uvidi stvarnost ovog dunjaluka: da se mora ici sa njega, i da se, kad tad, njegov raskos i sjaj mora napustiti. Koliko god novca i blaga covjek da ima, ako nema imana kod sebe, tako mi Allaha, taj covjek je najveci miskin sto postoji na Zemlji. Jer i onaj najbogatiji i onaj najsiromasniji, poslije ovog kratkog dunjaluckog zivota, u zemlju ide bez icega i nista ne nosi sa sobom… osim svojih dijela.

Pa tesko onome ko sretne svog Stvoritelja, a da Mu je nepokoran bio, cak je isao dotle da je ubijedjen bio da Allah i ne postoji. Cemu ce mu sluziti tada njegovo prolazno bogatstvo sto je posjedovao na dunjaluku, kada vise nikada nece moci okusiti ni jednu jedinu kap vode, a u zamjenu ce mu opskrba biti dzehennemska hrana koja ce mu utrobu kidati.

Poslusajte ovaj poucni hadis o Dzehennemu i Dzennetu:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta