Za sestre

Svakoj majci, sestri, kćerci

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana majko, cijenjena sestro, draga kčeri, obračamo se tebi kao jednom od najvrjednijih i najčasnijih živih bića naše planete. Ti, koja zaslužuješ da bivaš poštovana i voljena, njegovana i brižno čuvana od strane tvoga supruga, tvoga djeteta, tvoga brata. A ne da budeš ponižavana i obezvrjeđivana kao sex symbol i puki predmet zadovoljivanja strasti suprotnog spola. Zar si ti ta koja…

treba da obnažiš svoje tijelo, a potom sve svoje ukrase da pokazuješ muškarcima na ulici. Zar je to tvoj put da izgradiš samopouzdanje i ponos kod sebe, tako što ćes mamiti poglede i uzdahe mnogih muškaraca. Znaj da te u tom trenutku oni vide samo kao plijen, kao žrtvu, kao nešto sa čim oni trebaju da utole žeđ svojim strastima, a nikako kao časnu, pametnu, duhovnu osobu sa kojom žele podijeliti trenutke nježnosti i ljubavi.

I pored toga, mnoge naše sestre žude da udovolje svojoj sujeti, ali i pogledima onih koji ih žele iskoristiti na najsvirepiji način, a zatim odbaciti nakon što joj oduzmu ponos i čast. Ne tako davno, u našim podnebljima žena i njeno tijelo su bili enigma za suprotni spol, upravo zato što se držalo do časti i ugleda svake žene, ali dolaskom “lude” mode i zapadnjačkih trendova naše su sestre požurile da budu prve koje će imitirati nama uvijek nedostižnu Evropu i “evropljanke”, te su poskidale skoro sve sa sebe sa ubjeđenjem da je to odraz kulture, civilizacije i kulturnog nasljeđa.

Kao takve postale su predmet seksualnih iživiljavanja, roblje za zadovoljavanje bolesnih strasti i na kraju krajeva postale su neinteresantne svima onima koji su ženu doživljavali kao nešto lijepo, kao skriveni biser u školjki, blistavu zvijezdu, jer pokazujući sve više svoje ukrase one više nemaju šta da sakriju od muških pogleda, ali i dodira.

Draga sestro, ovim ti želimo dobro, i molimo te da se odupreš šejtanovom zovu, nemoj pristati na to da budeš njegov sljedbenik u vatri. Nije vrijedno 5 minuta slave tvoje mladosti i zavodnog izgleda, a zauzvrat da upropastiš i svoj dunjaluk i svoj ahiret. Tvoje tijelo je samo tvoje i za tvoga budućeg supruga, a ne za oći javnosti. Sav taj osječaj prividne sreće, ponosa i samopouzdanja koje osječaš dok hodaš ulicom ili plešeš u diskoteci ili bilo gdje dok se nalaziš i svojom pojavom plijeniš poglede muškaraca oko tebe…sve to nije vrijedno i sve je to lažno…jer ti muškarce plijeniš svojim izgledom i oni žele tvoje tijelo, ali ne i tvoju dušu, naprotiv tvoja duša i tvoji osječaji njih ne interesuje ni najmanje.

Pa zar da budeš lutka u kandžama tih zvijeri?…Zamisli se sutra u skorijoj budućnosti da ćeš možda imati žensko dijete koje će krenuti tvojim stopama, nevino i iskreno želeći izgraditi samopouzdanje u sebe, tako što će se dotjerivati i uljepšavati, te tako izlaziti na ulicu i diskoteke sa ciljem da bude viđena,gledana,omiljena među suprotnim spolom…a to je sutra možda tvoja kčerka…pa da li bi je pustila da to uradi, razmisli, stavi se u situaciju svoje majke i svoga oca…koji bi pametan i svjestan rditelj gurnuo svoju kčer u takvu situaciju ,znajući da je današnja omladina duboko ogrezla u alkohol,drogu i blud…

Osvijesti se dok još nije kasno, dok još nisu povrijedili tvoje malo srce srne, dok ti još nisu uništili mladost i srušili snove o sretnoj bračnoj ljubavi…jer znaj da prinčeva na bijelim konjima još uvijek ima…da, stvarno ih ima, samo to nisu oni koji voze bijesna auta, briju glave, tetoviraju se i glavni su u raji…Princ na bijelom konju je svaki čedni mladić, koji je privržen porodici, kulturno odgojen, cijeni suportni spol i ne gleda ih kao sex simbol, svaki mladić koji je privržen vjeri i njenim vrijednostima, svjestan prisutnosti Allaha i Njegovog apsolutnog znanja o svemu.

Uzvišeni Allah nam naređuje u Kur anu da budemo pokorni i da vodimo računa o našim stidnim mjestima, te nas detaljno upoznava sa tim kako se svaki muškarac i žena trebaju oblačiti. Svakoj ženi je propisan hidžab – islamsko pokrivanje njenog cijelog tijela osim lica i šaka i svaka žena je dužna to ispoštovati jer to je naredba našeg Stvoritelja.

Pogledajmo zajedno sestro šta za tebe znači i donosi pokrivanje:

Kao prvo, bičeš sačuvana od uzvrelih pogleda drugih muškaraca koji usljed velikih nagona strasti mogu doći u iskušenje da te napadnu i siluju.

Druga korist mahrame je zaštita od uroka i džinna koji napastvuju naše nepokrivene sestre više nego li ljudi. Znaj da mnogi njihovi napadi bivaju učinkoviti jer naše sestre hodaju razgoličene i bez zaštite kao što je abdest i zikr, te tako bivaju lak plijen džinsko- šejtanskim hordama.

Treća korist tvoga pokrivanja je pokoravanje Allahovoj naredbi i put ka Njegovoj milosti i oprostu grijeha, i kao takva možes se nadati inshaAllah velikoj nagradi, te sigurnom i udobonom životu na oba svijeta.

Četvrta stvar vezana za mahramu je da ćeš tim izborom u svome životu inshaAllah naći sebi sličnog životnog saputnika koji teži formiranju porodice i vođenju časnog života. Dobro znaj da svaki muškarac koji želi da formira porodicu uvijek traži časnu i poštenu djevojku kao eventualnu buduću majku njegove djece, a nikako ne traži sebi onu djevojku koja razgoličeno okolo hoda i biva predmet za razne bludne radnje i požude. Takve djevojke obično na kraju bivaju toliko iskorištene i odbačene i završe same bez osnivanja svoje porodice.

Smatramo da ćeš se složiti sa našom konstatacijom da je mahrama pravi izbor za tebe i za zaštitu tvoje ličnosti i čednosti.Također te napominjemo na tvoju obavezu obavljanja namaza kao največeg djela pokornosti prema Uzvišenom Gospodaru.

Molimo Uzvišenog Allaha da ti olakaša tvoj izbor i da te učvrsti u tvojoj odluci da budeš samo Njemu pokorna.

Ibn Sead

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta