Prilozi posjetitelja

Svijetla strana rastanka vjernika na dunjaluku

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije nekoliko dana preselila je sestra Nejla, mom srcu draga, moj iskreni prijatelj i pomagač na ovom putu ka Džennetu. “A tek smo počele da živimo”- otme mi se misao. Imala je 26 godina, srećno udata, uspešna, majka dvoje dece… Sama pomisao da je više nema, padala je preteško. Nisam znala kako da izgradim konstrukciju misli u svojoj glavi koja bi me ubedila da smrt nije rastanak. Govorila sam sebi da je Smrt neminovnost koja doprinosi mogućnosti za sastanke bez rastanka.  Ujutru osećam neku prazninu, nema njenih poruka, poziva, nema je… Gledam slike, iščitavam poruke…pa naiđoh na jednu poruku u kojoj govori da nema struje ni kredita na računu, ali da nas čeka… Čekala je na dunjaluku jednu sestru i mene.

Kroz glavu mi je prošlo da nas stvarno čeka. Čeka nas kabur. Nema struje, nema nikakvog vida konekcije, nema komunikacije, osim one od koje strahujemo i o kojoj priču izbegavamo. Komunikacija sa melekima.  Njena smrt mi je bila jedan od najboljih dersova. Svakog sata pomislim da mi je kraj blizu. Vjernik koji je ubeđen u susret sa Allahom, ne strahuje od dunjaluka. Ne strahuje od sudbine. Radi za Ahiret vrijedno i ustrajno. Uzalud je kad s nekim gradite i zidate samo ovaj svijet,  posle vam smrt dođe ko prekidač svake akcije i rušitelj svakog užitka. A prava istina je da je smrt onog ko voli Allaha i Njegovog Poslanika zapravo najbolji događaj i najjači korak ka uspehu, jer jedini istinski uspeh koji nema kraja ni roka je Džennet.

Svi vi koji ste ostali bez nekog koga volite, znajte da to nije gubitak. Pravi gubitak i jedini poraz je ako ne zaslužimo Džennet.  Hvala Allahu koji nas je proživeo danas i omogućio nam da u jednoj minuti zaradimo tovar dobrih djela i da na jednostavne načine obezbeđujemo sebi mesta u Džennetu. Neka nas ne žalosti to što smo ostali bez nekog privremeno, jer ništa na dunjaluku neće ostat večno, i jedina naša kuća je ahiretska kuća. Sama ta spoznaja i ubeđenje dalo mi je snage za dalje. Ako Allah u Kur’anu nagoveštava da je sve ovo igra, zabava, da su deca i bogatstvo iskušenja, ako smo svesni smrti i ostavljanja svega, šta nas sprečava da poboljšamo svoj odnos sa Allahom? Neka nas godine i položaj ne zavaraju, melek smrti još nikog nije pitao za to. Nije ni moju sestru Nejlu. Allah je opskrbio Svojom milošću i učinio joj kabur prozorom na Džennet. Amin!

Sestra Z. K. 

Molimo vas, odvojite nekoliko minuta i pogledajte opis Sudnjeg dana na način za koji, možda, još niste čuli:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta