Sihr i džinni

Tri primjera liječenja od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dzin stavlja sihr u jastuk

Dosao mi je covjek i rekao: ”Od kako sam se ozenio, ja i moja supruga smo stalno u svadi. Ona me mnogo, mnogo mrzi i ne progovara sa mnom niti jedne rijeci. Ona zeli da se razdvojimo i kaze da je dobro i da je smirena kada mene nema u kuci. A kada me vidi osjeca tjeskobu i kao da se u njenom tijelu pojavi vatra srdzbe.

Nakon sto sam joj proucio rukju, osjetila je trnjenje u udovima, tjeskobu u prsima i glavobolju, ali nije bila onesvijestena, pa sam joj dao sureta snimljena na kaseti i naredio joj da slusa kasetu cetrdeset i pet dana a zatim da mi dode. Poslije tog perioda dosao mi je njen muz i rekao da se desilo nesto cudno.

– Hajr, ako Boga da, rekao sam.

Nakon sto je prosao onaj period i nakon sto smo se dogovorili da ti dodemo, zena je pala u nesvijest. Dzin je progovorio kroz nju i rekao: ”Obavijestit cu vas o svemu pod uslovom da ne idete sa mnom kod sejha (lijecnika). Ja sam usao u nju putem sihra, pa ako zelite da se uvjerite da li istinu govorim, donesite onaj jastuk – pokazao je na jastuk u sobi. Otvorite ga, naci cete u njemu sihr.

I stvarno, otvorili smo jastuk i nasli smo u njemu komadice papira, pisma i slova. Zatim je dzin rekao: ”Zapalite ove papire i sihr je unisten, a ja cu izaci iz nje i necu se vracati pod uslovom da joj se pokazem i da se rukujem sa njom!! I to sada. Rekao sam dzinu da moze i da nema nikakvih problema. I zaista, zena se probudila iz nesvijesti, a zatim je pruzila ruku kao da se s nekim rukuje.

Nakon sto mi je njen muz ispricao pricu, rekao sam mu:
„Ti si pogrijesio sto si dozvolio da se rukuje sa njom zato sto je to haram. Postoji predaja da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, zabranio rukovanje muskarca sa zenom koja mu nije rod.

Nakon sedam dana zena se ponovo razbolila. Dosao je muz zajedno sa njom. Zatrazio sam Allahovu zastitu od prokletog sejtana. Zena je pala u nesvijest, a zatim je tekao ovaj dijalog izmedu mene i dzina:
– Zasto si se ponovo vratio?
– Sve cu ti reci samo me nemoj udarati.
– Reci.

– Da, ja sam ih slagao. Ja sam stavio papire u jastuk kako bi mi oni povjerovali i nisam izasao iz nje.
– Znaci ti si ih obmanuo.
– Sta da radim kad sam ja vezan sihrom za njeno tijelo?
– Jesi li ti musliman?
– Jesam.
– Nije dozvoljeno muslimanu da saraduje sa sihirbazom. To je haram i veliki grijeh… Zelis li ti dzennet?
– Da, zelim ga.

– Onda napusti sihirbaza i druzi se sa vjernicima i obozavaj Allaha, jer je put sihirbaza put nesrece na dunjaluku i dzehennema na ahiretu.
– Ali kako kad sam ja u njegovoj vlasti i on ima dominaciju nada mnom?
– Jeste, on dominira tobom zbog tvojih grijeha, ali ako se pokajes iskreno i vratis Allahu, nece mu Allah dati priliku da te unisti. Allah, dzelle sanuhu, kaze: “Allah nece dati priliku nevjernicima da uniste vjernike.” (En-Nisa’: 141)

– Pokajao sam se Allahu, izaci cu i necu se vise vratiti.
Odrzao je obecanje i izasao, hvala Jedinom Allahu. Nema snage niti moci osim kod Allaha. Nakon nekog vremena dosao mi je muz one zene i obradovao me vijescu da je zena dobro, hvala Allahu, Gospodaru svjetova.
**************************

Zena me mrzi

Dosao mi je covjek i rekao da ga zena mrzi i ne zeli da zivi sa njim. ”I pored toga ja je puno volim”, rekao je on. Ova mrznja dosla je iznenada i bez ikakvih predznaka. Nakon sto sam proucio kur’anske ajete, pala je u nesvijest i potekao je ovaj dijalog:

– Zasto si usao u ovu zenu?
– Dosao sam putem sihra. Jedna zena joj je napravila sihr i stavila ga u flasicu sa mirisom. Isao sam iza nje neko vrijeme sve dok nije usao lopov u njenu kucu, ona se uplasila i ja sam tada usao u nju.

Ovdje treba da upozorim da sihirbaz salje dzina tamo gdje to zeli onaj koji trazi pravljenje sihra. Dzin slijedi zelju onoga koji zeli sihr, i vreba priliku da ude u osobu kojoj je namijenjen sihr. Postoje cetiri situacije koje dzin koristi za ulazak:
1. Veliki strah,
2. Zestoka srdzba,
3. Veliki nemar u vjeri,
4. Predanost strastima.

Ako se covjek izlozi jednom od ovih stanja, pruzio je priliku sejtanu da ude u njega. Ako spomene Allahovo ime ili ako je pod abdestom, u tom slucaju dzin ne moze uci. Kaze se – tako sam cuo od mnogo dzina (ako su istinu govorili) – da, ako covjek spomene Allahovo ime u momentu ulaska dzina, dzin ce biti spaljen. Zato je momenat ulaska u covjeka najtezi momenat za dzina.

– Ova zena je dobra i jadna, rece dzin.
– Onda izadi iz nje iz poslusnosti prema Allahu i ne vracaj se.
– Hocu, ali pod uslovom da pusti drugu zenu.
– Taj uslov se odbija, ili ces izaci ili cemo te muciti.
– Izaci cu.

Hvala Allahu, dzin je izasao. Nema snage niti moci osim kod Allaha. Zatim se ispostavilo da je tvrdnja dzina kako je sihr napravila neka zena bila lazna. Dzini lazu da bi napravili razdor medu ljudima, boj se Allaha i nemoj im vjerovati.
********************

Dzin zeli da ude u iscjeljitelja

Sa jednom zenom dosao je njen muz i rekao da ga zena mrzi i da je mirna samo kada njega nema u kuci. Nakon sto sam je upitao o simptomima njene bolesti, dosao sam do zakljucka da je kod nje posrijedi sihr razvoda braka. Kada je cula kur’ansku rukju, progovorio je dzin i zapoceo je ovaj dijalog. Pokusat cu da ga skratim:

– Kako se zoves?
– Necu ti kazati svoje ime.
– Koje si vjere?
– Musliman sam.
– Je li dozvoljeno muslimanu da muci muslimanku?
– Ja je volim i ne mucim je. Zelim da je njen muz napusti.
– Zelis da se oni razdvoje?
– Da.

– To ti nije dozvoljeno. I izadi iz nje iz poslusnosti prema Allahu.
– Ne… , ne, ja je volim.
– Ona tebe mrzi.
– Ne…, ona me voli.
– Lazes, ona te mrzi, i dosla je ovdje da te se oslobodi.
– Necu izaci.
– Onda cu te spaliti Kur’anom – s Allahovom, dzelle sanuhu, dozvolom.

Proucio sam ajete iz Kur’ana i dzin je povikao. Upitao sam ga: – Hoces li izaci?
– Da, izaci cu pod jednim uslovom.
– Koji ti je uslov?
– Izaci cu iz nje, a uci cu u tebe.
– Nema problema, izadi iz nje i udi u mene ako mozes. Zatim je malo pricekao i zaplakao.
– Zasto places, upitao sam ga?

– Ni jedan dzin ne moze danas u tebe uci.
– A zasto?
– Zato sto si ti jutros stotinu puta izgovorio ove rijeci: „La ilahe illallahu vahdehu la serike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli sejin kadir.“

Istinu je rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kada je rekao: „Ko dnevno izgovori stotinu puta ove rijeci: „La ilahe illallahu vahdehu la serike leh, lehul-mulku ve lehul-hamdu ve huve ala kulli sej’in kadir“, imat ce nagradu kao da je oslobodio deset robova, bice mu upisano stotinu dobrih dijela, a bice mu izbrisano stotinu ruznih dijela, i bice mu te rijeci stit od sejtana toga dana sve dok ne omrkne, i nece niko doci ni s cim boljim od toga, osim covjek koji ih je vise od njega izgovarao.“

– Onda izadi iz nje.
Izasao je, hvala Allahu.

Iz knjige: “Ostri mac u borbi protiv zlih sihrbaza” – autor: Vehid Abdusselam Bali

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta