Sihr i džinni

Šest pitanja o džinsko-šejtanskom svijetu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Napadi džina u snu

PITANJE: Selam alejkum. Prije dvije godine, dok nisam prakricirao vjeru, jednu jutro kada sam se probudio primijetio sam da sam imao polucije u snu, takodjer sam video da su bile umotane dvije dlake oko mog spolnog oragana. Nisam znao tada sta to znaci, mislio sam da je to slucajno. Sada sam ucinio te’wbu, pokajao se, ne slusam vise muziku. Naucio sam arapsko pismo, idem kod sejha i ucim Kur’an. Ali, mislim da se neki zenski dzin i dalje zadovoljava mojim tijelom…

Skoro svakog mjeseca imam polucije u snu, to mi se desava kad ne procuim 3x sure Ihlas, Feleq i Nas pred spavanje, izjutra kada se probudim na sabh namazu, primijetim da sam nescist, a vrijeme sabah namaz je nastupilo, ja nisam u mogucnosti da se kupam, jer nema tople vode, sta ja treba da radim u toj situaciji, da klanjam namaz ili da ne klanjam. Jedan brat mi je pricao da trebam da klanjam namaz bez obzira da li imam gusul ili abdest. I ja sam klanjao u takvom stranju, necist.

ODGOVOR: Alejkumu selam, Bismillah, neka je zahvala i hvala Uzvišenom Gospodaru, s.w.t., salavat i selam na Poslanika, savs, njegovu časnu porodicu i njegove vjerne drugove ashabe, a zatim,

Dlake oko polnog organa te učestala erekcija, može da bude uzrokom opsjednutošću od strane ženskog džinna, odnosno zaljubljenost džinna. Posebno je ovdje bitno napomenuti da dosta omladinaca koji nisu oženjeni, često ujutru nailaze oko svog polnog organa omotane dugačke ženske dlake i to je jedan od jasnih dokaza da se radi o zaljubljenom džinnu.

U tvom slučaju to se posebno dešava kad propustiš učenje zikra pred spavanje (Ajetul kursija, sure: Ihlas, Felek I Nas), što je još jedan od pokazatelja koliko je zikr pred spavanje važan zbog zaštite od svakog zla koje nas može snači te noći.

Ovo je nekoliko savjeta, kako spriječiti džina/džinkinju da se naslađuje tvojim tijelom ili da ima čak polni odnos. Onaj ko ima ovakvih problema, nema se čega bojati, nego treba povečati svoj ibadet te uraditi slijedeće:

1) Prije spavanja stidna mjesta polni organ i oko njega te područje stražnjice namazati crnim miskom (miris) kojeg džinni izrazito mrze, a ako se nema onda neki drugi miris ali crni misk je najbolji.
2) Ili namazti tijelo maslinovim uljem na koje se nauči opća ruqja i ajetu o hifzu (čuvanju)
3) Odječu u kojoj spavaš namirisati lijepim mirisom
4) Ne spavati nag ili u providnoj odječi

5) Prilikom ostavljanja odječe, reči:“Bismillah“
6) Učenje jutarnjeg i večernjeg zikra, a pogotovo zikra pred spavanje: ajetu-l-kursija, zadnja dva ajeta sure Al-Baqare, te skupljanje ruku te u njih proučiti tri puta Ihlas, Felek i Nas, te potrati po čitavom tijelu
7) Ostavljanje grijeha, pogotov gledanje nemoralnog sadržaja
8) Ne spavati sam u sobi
9) I dova Allahu da ga sačuva zla džinnskog.

Što se tiče namaza, večina uleme smatra da se mora prvo okupati pa tek onda da se klanja, jer je čistoča važnija od namaskog vremena, dok manji dio ulem, kao što je šejhul islam Ibn Tejmije, rhm, smatra da se treba ako si džunub uzeti tejemum (a ne abdest) te klanjati namaz koji nečeš ponavljati.

Po meni, preče je da kad se takav probudiš, uzmeš tejemum, klanjaš sabah, pa se kasnije okupaj kad stekneš uslove za to.
_____________________________________________

2. Zelja za potomstvom

PITANJE:

Es-selamu alejkum! Ja i moja hanuma u braku smo 15 godina i nemamo djece, vrsili smo mnoge medicinske pretrage i po tim nalazima bi trebalo da imamo djecu na sto ukazuju i dvije trudnoce, prva trudnoca 1 mjesec a 2 trudnoca gotovo 3 mjeseca, ova druga trudnoca se desila prije 4 godine, ja i hanuma imamo namaz vec 10 godina. Nekada davno, ne sjecam se tacno kada ali znam da je bilo u samom pocetku praktikovanja vjere dok jos nismo znali dovoljno o tim stvarima, isli smo sa mojim ocem kod neke zene koja navodno uci istihare i rekla nam je da cemo imati dvoje djece (ALLAH NAJBOLJE ZNA), te da nam ima kao napravljeno nesto te da se okupamo obrisemo istim peskirem i odnesmo taj peskir u dzamiju u abdesthanu, ja to nisam uradio, jedino sto nikada nismo pokusali je lijecenje Kur’anom, jednostavno kao da nas nesto sprijecava u tome, pa vas molim za savjet i misljenje. Hvala unaprijed!

ODGOVOR:

Alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu,

Kad je u pitanju trudnoća kod žene, odnosno, problem neplodnosti, mogu da budu tri stvari:

– Da su muž i žena potpuno zdravi, dakle bračni nema nikakvih zdravstvenih niti duhovnih smetnji da imaju potomstvo. U ovom slučaju, treba se strpiti i uz iskren oslonac na Allaha doviti i čekati kad če Allah, s.w.t. da odredi drugačije.

– Da kod bračnih parova (ili jednog kod njih) postoji prirodna, urođena i fizička neplodnost, odnosno, kad je nedovoljan broj ili slab kvalitet spermatozoida i izostanak, odnosno poremečaj ovulacije. Navedeno se može uz Allahovu pomoć liječiiti medicinskim putem.

– Ili da preko sihira odnosno djelovanjem džinna, dešava se neplodnost. Uglavnom se često zna desiti da nakon kraćeg vremena bez ikakvog opravdanog razloga, desi se pobačaj ili da se veoma često nakon dijagnozirane trudnoće iznenada desi pobačaj ili da se tokom godine desi nekoliko uzastopnih pobačaja bez nekog jakog razloga. Ovakav način se liječi uz Allahovu pomoć i dozvolu šerijatskom rukjom.

Dalje, drago mi je da ste se vratili Allahu i propisima naše vjere, ali ta vaša želja za potomstvom i jedna doza neznanja (koju svi imamo) dovela vas je do toga da ste pomoć potražili na pogrešnoj strani. Takođe mi je drago da tu ženu niste poslušali, jer svako ko ima zdravog imanskog razuma, neče poslušati takve gluposti koje je ona vama savjetovala u vezi peškira i kupanja. Dalje, ta žena vas je slagala, od kud njoj pravo da se petlja u Allahov kader, od kud njoj pravo da vam kaže i garantuje kako če te imati dvoje djece..la havle ve la kuvvete illa billah..da ona tvrdi kako zna gajb i budučnost.

Nažalost, danas je takvih mnogo, a sve je više onih kojima je mrsko da traže lijeka u namazu i ibadetu, nego traže neko što brže i hitnije riješenje za svoj problem, pa završe kod ovakvih „alima“ koji savjetuju da se okupaš sa peškirom, obrišeš i odneseš u abdesthanu i koji ti kaže koliko češ imati djece…subhanAllah!

Dakle, ako su vam svi nalazi uredu kao što tvrdite i ako vam je hanuma več imala dva pobačaja, ne bi bilo zgoreg da posjetite nekoga ko liječi ispravno Kur’anom, jer tokom rukje, insallah, mnoge če stvari biti jasnije. Nemate šta izgubiti, samo možete dobiti, jer Kur’an ne može nikome naškoditi (jer neki se boje, smatraju da če im biti još gore), Kur’an je lijek i milost.

Takođe vam toplo preporučujem tekst od našeg suradnika na temu o potomstvu, gdje ima lijepih savjeta: https://www.n-um.com/svakom-bratu-i-sestri-kojima-je-uskraceno-potomstvo-2/
_______________________________________

3. Problemi u zivotu

PITANJE:

Esselamualleikum draga braco i sestre, vi koji ste uposlenici da nama pomazete!!

Koristim priliku da vam se javim, iz razloga sto mislim da mi je potrebna pomoc vasa. Duze vremena radim u Njemackoj, sa teskom mukom sam stekao boravak, radeci dan i noc sto bi se reklo. Zapamtio i to da ostvarim svoj san, tj. da otvorim gradzevinsku firmu. Odmah na samom pocetku moga rada, sve mi je krenulo niz brdo,sve u helac. Velike stete, koje nikako nisam mogao zaustaviti, redale su se jedna za drugom, na moje oci, a nisam mogao da zaustavim. Brzo sam morao da zatvorim firmu da ne bih tonuo u jos vece gubitke. Zapao sam u financijske dugove, radnici me tuzili sto ih nisam isplatio.

Puno se brinem i pitam sta ce sada od toga svega biti na sudu? Kcerka mi je bila u Bosni kod neke poznate zene sto pomaze sa otklanjanjem od sihira, i rekla joj je da smo moja zena ja i djeca pod sihirima. Svadze su stalne izmedzu mene i zene godinama, nikako nam ne polazi za rukom. Ovom prilikom trazimo vasu pomoc ,u nadi da cete nam dati adekvatnu pomoc ili savjet. Puno vam se zahvaljujem i zelim da vam dragi Allah podari lijepo i dugo zdravlje.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Čovjek svaki u životu ima padova i uspjeha. Često Gospodar ljude iskušava njihovim imetkom i bogastvom. Ono što se desilo Vama, može da bude iskušenje od Gospodara. Iznenadni gubitak imetka, posla, šta god da pokrene, iznenada propadne i slične stvari kad je u pitanju imetak, može da bude posljedica jakog uroka ili eventualno sihira. Dakle, može neko iz čiste zlobe i zavidnosti da urekne onoga kojem je krenulo od ruke ili može da zlobna duša a koja je ujedno i zavidna, da ode kod sihirbaza i zatraži pravljenje sihira kako bi se uništio taj čovjek i njegov imetak.

Nažalost, svemu tome je jedan uzrok, a to je zavidnost, najgora osobina duše, jer je to glavna osobina prokletog Iblisa koji je zavidio Ademu, a.s. Dosta je slučajeva kad komšija više od same muke nije mogao da gleda kako njegov drugi komšija ima dobru kravu koja daje duplo više mlijeka od njegove, pa onda ode kod hodže da mu zapiše kako bi mu krava crkla. Da, ovakvih slučajeva je bilo prije, a i danas imate na stotine.

Da li je kod Vas urok, sihir, teško je ovako bilo šta kazati. Druga stvar, ne znam kod kakve je žene vaša kčerka bila u Bosni, jer u Bosni ima svakakvih žena koje navodno čiste od sihira, jer je veoma moguče da je Vaša kčerka savjet tražila na pogrešnoj strani.

Međutim, sad nije bitno, da li je u pitanju sihir ili urok, to nije apsolutno bitno, u čitavoj situacij, najbitniji je vaš odnos prema Gospodaru. Džaba svakom čovjeku njegovo bogastvo, kuće, zgrade, firme, automobili, puni računi novca, ako taj čovjek nema NAMAZA, ako nema POSTA, ako se u kući čine veliki grijesi, kako da bude napredak ili ako bude pa kratko traje, doživi se bankrot, tražimo hiljade krivaca za naše stanje a nećemo da priznamo svoje greške i svoju nemarnost.

Moj ti je savjet da se Vi i Vaša porodica, iskreno Allahu pokajate, jer svako griješi, neko manje, neko više, neko se odmah kaje dok drugi malo kasne, zatim da se u porodici svi vratite namazu, namaz je stub vjere i izvor sreće, da se u kući što više sluša/uči/čita Kur’an, da što više dijelite sadake sa nijetom da Vas Allah pomogne u vašem stanju u koje ste zapali, da često svi dovite u namazu Allahu za pomoć i izlaz iz situacije, obnovite Vaše rodbinske veze koje ste zapostavili, ako su Vam roditelji živi, činite im što više dobročinstva, jer je dova roditelja za njihovo dijete veoma važna.

Dakle, istinsko vračanje Allahu, s.w..t kroz ibadete ruši sva iskušenja i sve probleme. Ovo su vam moji savjeti a posječivanje svakakvih žena i hodža, bolje vam je da izbjegavate, jer je njima u interesu samo novac, lažna obečanja i zavlačenje žrtve kako bi se što više naplatilo.
________________________________

4. Kada je dozvoljeno ubiti džina

PITANJE:

Selam alejkum. Kada je dozvoljeno ubiti džina u tijelu opsihrene osobe. Hvala!

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Kad je u pitanju ubistvo džinna koji uznemirava čovjeka, da li putem sihira ili da je u pitanju čista opsjednutost (mes), ono nije dozvoljeno sve dok se od njega ne uzme obečanje da se neče vratiti drugi put i to tri puta. Ako se nakon datog obečenja i zaklinjanja džinn opet vrati i opet počne da pravi probleme, liječnik može i tada mu je dozvoljeno da uz Allahovu pomoć i dozvolu ubije džinna. Sigurno se sad pitaš zbog čega se uzima ili traži obečanje od džinna da se neče više vračati? Pa upravo zbog toga, jer ako liječnik izvrši ubijanje (spaljivanje) džinna uz Allahovu pomoć i dozvolu bez ikakvog upozorenja ili nekog kompromisa te zahtijavanje da na jedan miran način džinn napusti tijelo uz zaklinjanje da se neče više nikada vratiti, drugi džini i šejtani mogu da naude liječniku, odnosno da ga napadnu jer je ubio džinna nepravedno, napasti ga može njegova rodbina ili njegovo pleme.
______________________________________

5. Kontakt sa dzinima

PITANJE:

Esselamu alejkum,

Na stranici n-um.com sam pronasla tekst “Trazenje pomoci dzinna” (https://n-um.com/?q=node/3620), pa sam ostala malo zbunjena, jer sam citala da neki ucaci rukije prilikom postavljanja dijagnoze koriste metodu dizanja ruku, t.j. obracaju se dzinnima koji su u tijelu bolesnog o kojoj vrsti sihra se radi pa se shodno tome pacijentu podigne desna ili lijeva ruka. Mozete li mi odgovoriti da li je ovo serijatski dozvoljeno ili ne? Molim Allaha da Vas nagradi na odgovoru!

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Dobar dio liječnika Kur’anom ne dozvoljava ovakav način prilikom liječenja a to je: da liječnik uči Kur’an i onda kaže:”Ako je u ovom tijelu sihr, neka tijelo bude gurnuto nazad, ako je mes (opsjednutost) neka bude gurnuto naprijed, ili uči pa kaže: “Ako je sihr neka digne desnu ruku a ako je mes onda lijevu.” Oni smatraju da liječnici koji ovakav sistem koriste, surađuju sa džinnima.

Dok drugi dio liječnika Kur’anom, dozvoljava ove metode objašnjavajuči da se tokom rukje džinn boji liječnika, posebno ako je bogobojazan, tako da na njegov povik nakon učenja, kod džinna se javlja strah i uradi kako mu je rečeno ten a takav način otrkiva o čemu se radi. Međutim, znamo da su džinni veliki lažljivci I prevaranti, tako da ovaj sistem i nije pouzdan i bolje ga je izbjegavati.

Takođe, onaj ko upotrebljava ovu metodu, ne mora značiti da surađuje sa džinnima, možda taj liječnik misli da je ova metoda uspješna. Po meni bolje ju je izbjegavati zbog toga što džinni su nevidljivi svijet i ne znamo da li je tačno ono što je on rekao, tako da može doći do pogrešne dijagnoze na osnovu neprovjeren informacije..

Iskusan liječnik, može tokom rukje i bez ove metode da zaključi o čemu se radi, da li je sihr, mess ili urok ili čak o kakvoj se vrsti sihra radi. Ako ne može odmah, može nakon terapije i nakon druge rukje, jer dijagnoza je najvažina u svakoj bolesti pa i u ovoj.
______________________________________

6. Kada džinni mogu nauditi covjeku

PITANJE:

Esselamu alejkum draga bračo, zanima me u kojim situacijama koje uradi čovjek, džin mu može naškoditi, znam da je jedna od njih vršenje male nuže u zmijsku rupu, zanima me dali ima još? Allah vas nagradio.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, džinni su bića koja znaju da se često osvete ljudima zbog njihove nepažnje, nemarnosti i oholosti. Znaju često da osobu žestoko kazne zbog povrede koja im je učinjena, posebno su osjetljivi kad im se porodica (žena i djeca) povrijede. Pored namaza te jutarnjeg i večernjeg zikra, koji su osnova za zaštitu od džinskih napada, čovjek se treba čuvati nekih stvari i situacija u kojim se često znaju desiti napadi džinna. Tu imamo dvije situacije, prva je kad se radi o direktnoj osveti džina jer on misli da ga je čovjek namjerno povrijedio i druga je indirektna osveta od strane džinna.

Direktna osveta od strane džina zbog slijedečih situacija:

– Prosipanje vrele vode ispod streha u akšam (posebno), okolo panja ili u wc šolju. Dakle ako se na tom mjestu desi džinn i vi ga pospete vrelom vodom, za očekivati je osvetu.

– Vršenje male nužde u zmijske rupe, na mravinjacima ili drugim staništima gdje životinje žive

– Mučenje i udaranje životinja, posebno mački i pasa, jer džinni često uzimaju njihove oblike pa se može desiti da baš džinna povrijediš.

– Ubijanje zmija u kući bez upozorenja i traženja da istu napusti (kako je došlo u hadisima)

– Skakanje sa viskog mjesta na zemlju bez spominjanja Allaha, jer se može desiti da skočiš na džinna koji je spavao i sl.

– Bacanje kamenja u napuštene bunarove ili na obale rijeka bez spominjanja Allaha, može da se pogodi džin, jer tamo često stanuju.

Indirektna osveta od strane džina:

Dešava se kad džin ne može da priđe vjerniku zbog njegovog namaza i zikra, pa onda traži priliku kada i kako da mu naudi, neke od tih situacija su:

– Uznemiravanje putem straha i nesanice, džinn kad uhvati da je čovjek nemaran (ne obavlja namaz an vrijeme, nema sunneta, ne uči jutarnji i večernji zikr), djeluje na njega raznim metodama.

– Zaljubljenost – uznemirava ga u snu, kvari odnos sa njegovom ženom, slaba erekcija i sl.

– Putem sihra, nosioc sihra se približi insanu i na razne načine mu se osvečuje.

– Urokom, džin takođe može da urekne čovjeka

Na pitanja odgovorio Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta