Sihr i džinni

Turska magija najmoćnija i najopasnija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Intervju sa bugarkom Anastasiom Hristovom koje je diplomirala psihologiju na sveučilištu u Sofiji i koja je izucavla crnu magiju (sihr)

Imate li kakvih saznanja o magijskom djelovanju hodža? – Da. Neke od hodža (većina tih osoba koje se predstavljaju kao hodže nisu stvarni imami, već s ovom titulom samo hoće da lakše varaju ljude, n. op.) mogu napraviti najmoćnije čarolije. Kako to izgleda? Najčešće je u pitanju uski, duguljasti papirić ispisan arapskim slovima (zapis). On se poslije ispisivanja presavije u trouglasti oblik. Za onog ko takav zapis-čaroliju nađe u svojoj kući može u jednom trenutku pomisliti da je riječ o običnoj dječijoj igri, smatrajući napisano dječijim škrabotinama. No, onaj ko zna čitati arapska slova vrlo brzo će vidjeti da se u čudnom tekstu nalazi ime ili više njih iz familije te napisana naredba šta treba da se toj osobi desi.

Ponekad je sam zapis jedna cijela istrgnuta stranica iz neke arapske knjige na koju je upisano ime onog protiv koga se radi zlo. Imala sam i sama priliku da vidim stare arapske knjige u kojima je detaljno opisana svaka vrsta magije, kako napraviti svaku pojedinačnu čaroliju te gdje je postaviti.

Koji vam je najzanimljiviji slučaj sa kojim ste se susreli u istraživanju magije?

Pa to bi svakako bio jedan susret sa starim hodžom. Kada sam kročila u sobu gdje se nalazio vidjela sam čovjeka od nekih sedamdeset godina kako prekršeni nogu sjedi na velikoj ovčijoj prostirci. Rekla sam mu da sam došla da mi gleda. Upitao me je za moje ime i moje majke. Namjerno sam mu dala lažna imena želeći tako utvrditi da li taj starac ima neke moći. On je data imena zapisao, nešto računajući više za sebe i potom otvorio neku staru, požutjelu arapsku knjigu. Zatim je podigao pogled i na bugarskom mi rekao da sam mu dala pogrešna imena.

Na koji način crna magija djeluje na čovjeka?

Očekivano je za shvatiti da svaka normalna i prosječna osoba neće lako povjerovati da jedan ispisani komadić papira može imati ikakvog efekta na nekoga, ali zaista taj sadržaj može da utiče na psihu i samo zdravlje čovjeka. Moć crne magije je velika i ona vrlo lako može uništiti sklad neke veze, ljubavi, braka ili familije. Od magije se dobije psihička rastrešenost, bolest pa čak i smrt.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta