Pokajnici

U zagrebačkoj džamiji izgovorila šehadet

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mašallah, jedna sestra nam je poslala prelijepu vijest o prelasku Marije Sučić iz Hrvatske na islam, naime sestra je prije dva dana izgovorila šehadet u zagrebačkoj džamiji

Svaki dan, broj naše braće i sestara u Islamu se povećava elhamdulillah. Jučer smo u našem susjedstvu imali dva povratka Allahu, brata u Srbiji, a drugi slučaj je slučaj naše sestre iz Hrvatske, Marije Sučić, sada Merjem, elhamdulillah. Sestra koja je prije deset godina otišla u Zagreb, da bi sebi našla bolju budućnost i posao i da bi se maknula iz sredine u kojoj je živjela…

kako je radila sa Muslimanima, upoznala je i jednog momka ”muslimana” u kojeg se zaljubila, ali kako kaže nije znala da svi Muslimani nisu dobri, pa se i razočarala. Sestra Merjem o svojim prvim koracima ka putu istine kaže:”Iako sam doživjela mnoge žalosne i ružne trenutke, Islam me je počeo nekako zanimati bez obzira kako su se ponašali Muslimani u mojoj okolini. Prije tri godine sam se prijavila na fejsbuk i tako počela čitati sa stranica. Ta ljubav i osjećaji prema Islamu su se počeli širiti u mome srcu i duši poput virusa. Hvala Allahu zbog tog dobrog virusa”.

Na fejsbuku je upoznala jednu sestru, sestru Eminu i vrlo brzo je zavoljela kao pravu sestru. Eh, koliko znači kada ti neko na lijep način pristupi i upozna te sa Islamom. To je kako kaže bila prekretnica u njenom životu. Uz sestru Eminu je učila kako obaviti namaz i čak i par sura iz časnog Kur’ana. Dani su prolazili i ona je samo čekala priliku da ode do džamije. To je učinila jučer sasvim slučajno. Ono što ju je obradovalo je što su u džamiji bili jako susretljivi i ljubazni prema njoj. Sestra Merjem kaže:”Abdestila sam, pogledala unutrašnjost džamije i izgovorila šehadet. To je najljepši period mog života”.

Kada sam htjela da napišem priču o njoj rekla mi je kako nema neki poseban razlog što se vratila Allahu, odnosno da njena priča nije puna čudnih situacija koje ljude vrate Allahu, kao što smo čitali mnoge priče povratnika, ali samim tim što je nakon 30 godina života živjela u zabludi, pa je Allah vratio pravome putu, iz svoje ljubavi i milosti prema njoj, to je već dovoljno posebno. Hvala Allahu što smo bogatiji za još jedan biser Islama.

Sestra A. M. Ž.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta