Smrt i sudnji dan

Vaiz koji ne govori

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Gledam maloprije sliku ovog brata iz Graza, da mu se Allah smiluje, i citam kako se prije nekoliko dana ozenio i ovih dana vjerovatno zivio najljepse trenutke svoga zivota. Pretpostavljam da je i jutros, kada se probudio imao hiljadu zelja i planova, ali, nije vise imao “nafake” – istekla…

Njegove zelje i planove presjekla je smrt, koja svima nama danonocno visi za vratom, a nikako pouku da uzmemo…

Resul Mehmedović

___________________________

Dan prije pogibije, u petak poslije džume, Adis kupio Muslimovu zbirku hadisa

U jučerašnjoj tragediji koja se dogodila u Grazu smrtno je stradao Adis Dolić, dok je njegova supruga Adisa Nanić teško povrijeđena. Adisa je u komi i nalazi se u bolnici. “Snahi mi je polomljena kralježnica, liječnici joj se bore za život”, rekao je Adisov otac Džemal za medije.
Adis Dolić je bio lijepo odgojen mladić, bio je pošten, čestit i uzornog ponašanja. Nakon završene škole nedavno se zaposlio.

Islam je imao posebno mjesto u Adisovom životu. U petak nakon džume namaza, dan prije preseljenja na ahiret, Adis je kupio Muslimovu zbirku hadisa od Ishaka efendije Ahmetovića. Molimo Allaha da Adisu podari dženetske nagrade, a njegovoj Adisi da povrati zdravlje.

saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta