Odgovori

Zabrinutost zbog veličine intimnog dijela

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Es-selamu alejkum! Imam jedno pitanje koje me puno muči, u pitanju je veličina mog intimnog dijela, čitao sam dosta literature u kojoj se govori kako veličina nije bitna, kako bi se zadovoljila žena… Ja sam sada u situaciji da trebam da se ženim, i ne mogu da se odlučim na taj korak zbog stida kojeg imam i straha od reakcije koji bi mogla da ima žena kada vidi da nisam baš obdaren, kao što su neki muškarci.. pa vas molim za kakav savjet ili pomoć kako da se nosim sa ovim problemom.. možda za neke nije problem, ali meni je teško zbog ovoga..  Da vas Allah nagradi za odgovor!

Odgovor: Poštovani, Vi dijelite neosnovanu zabrinutost mnogih muškaraca koji svoje brige i frustracije pokušavaju izliječiti i utjehu naći u literaturi, na internetu ili čak kod ginekologa. Porno literatura plasirala je predrasudu o važnosti veličine muškog spolnog organa kao presudnog faktora u održavanju seksualne veze. Čak su vrlo hrabro i drsko izašli u javnost i pripisali ženi veličinu spolnog organa kao glavni kriterij u izboru dobrog ljubavnika. Drsko i bezobrazno!

Vagina je prostor koji se širi i steže prilagođavajući se onome što je u njoj. Za najveću skupinu žena nije važna veličina već kako se on koristi. Njegova širina je više važna za zadovoljstvo žene. Ženska osjetljiva genitalna tkiva smještena su oko ulaza u vaginu – to su klitoris i strukture koje ga okružuju – mokraćna cijev i spužvasta tijela. Što je veći pritisak na ove strukture, veći je njen užitak. S druge strane, dugačak spolni organ može dodirivati vrat maternice što uopće ne mora biti ugodno, a nekim je ženama i bolno. Uvijek treba imati na umu da je mozak naš najveći seksualni organ.

Vagina je poprilično prilagodljiva i u njoj se mogu jednako udobno “smjestiti” i veliki i mali muški spolni organ. Dakle, ne postoji psihološki razlog da se radije bira spolni organ većih dimenzija umjesto spolnog organa skromnije veličine. Činjenica je da je vagina žene, koja još nije rađala djecu, duga jedva 7,62 cm, kada nije seksualno uzbuđena, a kada se uzbudi njena vagina se, u prosjeku, produži još za dodatnih 2,54 cm. Tome dodajte činjenicu da je prva trećina njene vagine (trećina najbliža njenom otvaranju) mjesto na kojem se nalaze svi nervni završeci, te je to ujedno i jedino područje koje je zaista osjetljivo. Prema jednoj studiji 90 posto žena više vole širi spolni organ negoli dug spolni organ, jer veća dužina gotovo i da ne pridonosi intenziviranju njenog fizičkog užitka.

Zabrinutost zbog dimenzija vašeg spolovila ili neprestano jadikovanje zbog nekih “nedostataka” neće vam nimalo pomoći, već vas na kraju može samo povrijediti. Zato, ne očajavajte, budite zadovoljni sa onim što vam je podareno i kako vas je Allah stvorio, a On sve stvara s mjerom i u najboljem skladu. I slobodno se ženite. Nek vam je hairli i sa srećom.

Hfz. Senaid Zaimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta