Za sestre

Zašto odbacuješ čast koju ti je Allah poklonio, a uzimaš poniženje?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Sestro, zašto pristaješ na manje – da budeš nečija djevojka, a Allah je uzdigao tvoj status učinivši te nečijom zakonitom suprugom? Zašto daješ srce čovjeku koji ti nije ništa, a odbijaš da srce predaš Allahu koji je tvoj Zaštitnik? Zašto ne vjeruješ Allahu dovoljno da sačekaš onoga koji ti je suđen, pa umjesto toga ti trčiš za svakim muškarcem misleći da je to onaj pravi, a završiš sa slomljenim srcem? Zašto nemaš dovoljno stida da sakriješ svoje tijelo i dozvoljavaš nekom ko nije tvoj muž da te dodiruje i radi sa tobom šta želi, kao da mu nisi ništa osim lako osvojen plijen? Zašto uživaš da te neko tretira na ovakav način? Mi ljudi zaista volimo sebe da ponižavamo. Allah je ženi dao toliku čast da do nje muškarac ne može dođi osim preko njenih mahrema, i da je oženi prije nego što je dotakne – baš poput kraljice. Ali mi odbacujemo ovu čast i dozvoljavamo da nas svako dobije na lakši način. 
 
Allah nam je dao halal put, ali mi biramo haram. Allah nam je dao razum koji nas razlikuje od životinja, a ipak odbacujemo ovaj poklon uzimajući alkohol kako bismo bili u fazonu, i ponašamo se baš poput životinja. Allah nam je dao ponos u stidu i skromnosti, da sakrijemo naša tijela, a ipak uživamo u tome da idemo polugole imitirajući tako džahilke. Muškarci znaju da su žene nježna bića i da ih osvajaju lijepe riječi, pa to isto radi šejtan koristeći muškarce kao mamac, u čiju klopku žene upadaju. I šta je rezultat svega toga? Slomljena srca, tuga, bol, blud, djeca rođena van braka, abortusi, razne bolesti, pa čak i samoubistva.
 
Pogledaj kakvo je naše stanje onda kada odbijemo da poslušamo Allaha! On nam je postavio ova pravila samo kako bi nas zaštitio od tuge, a ipak nikako da uvidimo Njegovu ljubav prema nama. Sestre moje, zaštitite svoja srca i tijela. Ne odbacujte dostojanstvo koje vam je Allah dao i neka vam vjera bude utočište i sklonište, jer u suprotnom – nećete pronaći ništa osim propasti.
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta