Za sestre

Čuvaj svoju odjeću, čuvaj svoju čast!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Poštovana sestro znam da je ljeto, znam da je vruće, znam da je teško u sredini gdje živiš izložena svim i svačim, znam da nije lako nositi hidžab ili nikab. Znam i da su ti dosadili razni okrutno savršeni jednosmjerni statusi savršenih muškaraca i žena na društvenim mrežama i njihove “prijetnje”. Neću te plašiti džehenemskom vatrom, ti si svjesna da si muslimanka, da si ponos ovog ummeta, da si majka, kćerka, supruga, da su tvoja čast i tvoja vrijednost kod Allaha Uzvišenog veliki.

Ako ne nosiš još hidžab stavi ga u ime Allaha, Allah će ti olakšati, ko god ostavi nešto u ime Allaha, Allah će mu zamjeniti boljim, a smrtni čas nam je svima bliži nego kragna oko vrata. Ako ne možeš to još uvijek učiniti, budi skromnija u svom odijevanju, svaki korak bliže hidžabu će te učiniti sretnijom ♥️.

Ako nosiš hidžab moja sestro učini da on bude lijep i propisan, da tvoje mahrame budu široke i lijepo prekriju prednji dio tvog tijela, a tako savjetuj i svoje sestre i prijateljice. Ne udovoljavaj ljudima niti bilo čijim strastima na uštrb svoje vjere, nemoj da te obmane razne reklame i razne “nedozvoljene” stvari koje rade neki vjernici. Ne opravdavaj i ne odlaži svoj povratak Allahovoj vjeri ili svoju tevbu(pokajanje) radi nikoga, Allah se odaziva našim molbama, Milostiv je, ali i žestoko kažnjava, i obraduje se pokajanju svoga roba više nego što bi se neko od nas obradovao pronalasku svoje deve u pustinji.  Svi smo mi griješnici, a najbolji griješnici su oni koji se najviše kaju.

Čuvaj se društva u kojem se nalaziš, čuvaj se toga da ideš na plaže gdje dolazi do miješanja muškaraca i žena, ne treba ti takav publicitet. Neka tvoja šminka i tvoj najljepši ukras bude tvoja bogobojaznost i zapamti da svaki tvoj pokušaj približavanja Allahu, Allah će mnogostruko nagraditi, trud će se trudbenicima isplatiti. Allah ti dao svako dobro oba svijeta i ojačao te majko, sestro, prijateljice, najveći heroju ovog ummeta Amin!

Ella S.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta