Zdravlje

Znate li šta se dešava kada uz med popijete i vodu i to sve na prazan stomak?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Vjerovatno svi znate koristi redovne konzumacije meda, a znate li šta se dešava kada uz med popijete i vodu i to sve na prazan stomak?

Kako pripremiti: Stavite kašiku meda u čašu mlake vode i promešajte. Koristi konzumacije vode s medom na prazan stomak:

Pomaže kod sindroma ljenog crijeva, i ostalih želučanih tegoba.
Jača imuni sistem.
Odličan je u borbi protiv bronhitisa.
Čisti vaš organizam od bakterija i pomaže u borbi protiv virusa.
Pomaže kod problema s uriniranjem.
Pomaže u čišćenju kože i „peglanju“ kože.

Kako piti: Popijte svako jutro na prazan stomak, i to brzo (možete ga popiti i pred spavanje).
_________________________________________

Ovih 9 problema će riješiti samo jedna banana na dan!

Depresija

Prema istraživanju provedenom na ljudima koji pate od depresije, mnogi su se osjećali bolje nakon jedenja banane. Razlog je sastojak triptofan, vrsta bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin, tzv. hormon sreće, koji opušta, poboljšava raspoloženje i čini sretnijima. PMS: Zaboravite na pilule, jedite banane. Vitamin B6 kojime banana obiluje regulira nivo glukoze što direktno utječe raspoloženje.

Anemija

Velike količine željeza u bananama omogućavaju i stimuliraju proizvodnju hemoglobina te na taj način smanjuju šanse oboljenja od anemija, ali i pomažu u izlječenju. Krvni pritisak: Ovo jedinstveno voće obiluje kalijem, a sadrži malo soli, što je idealan omjer u borbi protiv visokog krvnog pritiska. Čak je i Američka agencija za hranu i lijekove potvrdila da ovi plodovi mogu biti korišteni za proizvodnju lijekova i drugih sredstava u borbi protiv moždanog udara i povišenog krvnog pritiska.

Mozak

Dvije stotine učenika Twickenham škole u Engleskoj su čitavu godinu, s ciljem da lakše završe ispite, jeli banane za doručak, užinu i ručak. Pokazalo se da je ovo dovelo do toga da učenici bolje i lakše uče jer su pažljiviji zahvaljujući kaliju iz banana.

Zatvor

Bogate vlaknima banane pomažu u normalnom radu crijeva bez upotrebe laksativa.

Žgaravica

Banane svojim sastojcima prirodno djeluju protiv kiselosti organizma, što ih čini idealnim saveznikom u borbi protiv žgaravice.

Jutarnja mučnina

Banana kao užina pomaže u održavanju idealnog nivoa šećera u krvi čime direktno umanjuje šanse za jutarnje mučnine.

Ujed komarca

Prije nego posegnete za kremama i drugim sredstvima za umirivanje nakon uboda, protrljajte mjesto uboda unutarnjom stranom kore banane. Mnogi su potvrdili da je olakšanje nevjerovatno i da sesmanjuje otok i iritacija.

Živci

Banane obiluju B vitaminom koji umiruje nervni sistem. Umjesto obrađene preslatke i masne hrane, u stresnim trenucima ili poslije njih, organizmu je neophodno osigurati nivo šećera u krvi za šta su banane idealne kao izvor ugljikohidrata.

Čir

Banane se koriste kao hrana koja pomaže kod crijevnih oboljenja zbog svog mekog sastava i glatkoće. To je jedino voće koje je dozvoljeno jesti bez opasnosti čak i kod najtežih oblika oboljenja. Banane neutraliziraju kiselost organizma i umanjuju nadraženost, stvarajući oblogu u unutrašnjosti želuca.

receptovanje.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta