Odgovori

Želja za osamom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Eselamu alejkum!

Imam jedan problem uzdam se u Allahovu pomoc, a od vas samo mogu da trazim savjet. Imam problem, zeljela bih da budem sama, imam muza i dvoje djece, elhamdulilah, ali ne mogu da in slusam po kuci, prosto mi smeta kad progovore, toliko mi dodje muka da hocu da crknem, sve mi smeta. Da li vi imate kakav savjet za mene, da li sam depersivna osoba po ovom misljenju ili bi trebala da se na neki nacin da se obrati doktoru.

Moj muz je to primjetio i njemu smeta sto sam takva, ali sam prije dok sam bila mlada dolazilo mi isto, da sam se osamljivala sama prosto svi su mi smetali znala sam provoditi vise vremena sama u kuci ni sa kim progovoriti. Allah da vas nagradi!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Kao sto si sama navela, osama ti je godila i prije bracne zajednice. Tada si zivjela u miru i spokoju u samo tebi poznatoj strani zivota, kada si smatrala da je to idealno rjesenje za tvoj dusevni mir. Formiranjem porodice logicno je da se ta harmonija I sklad koji si sebi nametnula (iz tebi poznatih razloga), narusena jer svaki clan porodice zeli da upotpunis I podaris mu njegovo pravo.

Nema smetnje obratiti se i doktoru ali smatram da je problem kod tebe vise genetske(nasljedne) prirode. Druzi se sa Kur’anom tj. citaj (uci) ga i slusaj ucenje njegovo, jer u njemu je lijek i milost (ako osjetis kakve reakcije na sebi prilikom slusanja Kur’ana, onda moze biti da se radi o dzinskom utjecaju). Dovi Uzvisenom Allahu kad god si u prilici da ti olaksa, nastoj vrijeme u krugu porodice provoditi u prirodi ili nekim mjestima gdje ces I dalje osjecat taj spokoj i mir, i nastoj im pojasnit da je to jace od tebe i da ti pruze svaki vid podrske dok Allah ne podari bolje rijesenje I izlaz.

A Allah upucuje ne jedini ispravan put!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta