Odgovori

Naklonost prema homoseksualcima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-selamu alejkum uvazeni brate,

u mom dzemmatu nalazi se jedan dzematlija koji brani stavove homoseksualaca i koji se druzi sa njima. Da li ga mi smijemo odstraniti iz dzemmata i da li se mogu ti ljudi koji su na namazu a homosexualci su nazvati kafirima??

Odgovor:

Ve alejkesSelam uvazeni brate,

Ta osoba treba strucnu pomoc. Lahko je odstraniti nekoga, ali mu pomoci da izadje na pravi put i kolosijek je mnogo teze. Odvedite ga ucenome u vasem mjestu, neka mu sa vjerskog gledista ukaze na kobne posljedice toga grijeha. Nakon toga ga odvedite kod doktora specijaliste koji ce mu ukazati cemu izlaze sebe i tijelo, putem toga poroka. I dovite Allahu da odstrani od njega tu nastranost.

Poslanik a.s. je rekao: “Vjernik koji cini zinaluk (blud) je I dalje vjernik,alkoholicar koji pije alkohol je I dalje vjernik. S tim da u tim stanjima njihov iman izlazi iz tijela u obliku oblaka,I lebdi nad njihovim glavama,sve dok se ne prodju tog poroka. Kad ga napuste, iman se vrati u njihova tijela.

NAPOMENA:
Ovo nikako ne smije biti shvaceno na taj nacin da je muslimanu dozvoljeno svjesno da cine ove prijestupe, ali nas je Poslanik a.s. poducio da nije doticna osoba izasla iz islama, pocinivsi veliki grijeh. Pocinioca velikoga grijeha ne mozemo smatrati nevjernikom, sve dok ne pokaze svojim djelima otvoreni kufr i neprijateljstvo prema islamu i muslimanima.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta