Odgovori

Krvarenje poslije porođaja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

imam jedno pitanje,porodila sam se prije vise od dva
mjeseca, rodila sam blizanke, na nifas mi se nastavio hajz, od toga je prosao period i veci od 15 dana (mislim na period hajza), a ja jos uvijek nisam vidjela bijeli iscjedak kao sto je uobicajeno, cak se pojavi zuckast iscjedak,pa se opet vrati na smedji, a ponekad i sukrvicast.

Zanima me kakav je stav u vezi ovog pitanja, da li da klanjam ili ne i upotpunjavam ostale ibadete? Molim vas da mi navedete i dokaze ako mozete i da mi odgovorite sto prije jer se radi o namazu. Allah vas nagradio!

Odgovor:

Ve alejkumusselam,

U fetvama o zenskim pitanjima stoji da su uceni pitani o ovom i slicnim pitanjima pa su rekli da onog trena kada zena vidi bijeli iscjedak tada prestaje nifas. Ako bi krv prestala onda je zena duzna okupat se i obavljat sve ibadete kao i obicno a ako se opet krv pojavi onda prestaje s ibadetima dok postoji krv.

Moras shvatiti da ipak nije isto roditi blizanke isto kao i jedno dijete. U organizmu dolazi do promjena kompletne unutarnje strukture,tako da dolazi i do poremecaja u periodima. Nekada se zena i nahladi i ta nahlada nude uzrok produzenja ili prijevremenog pojavljivanja odredjenog ciklusa. Ti klanjaj samo u onim danima kada nema krvi. A sto se tice dodatnih dokaza koji ti trebaju budi konkretnija pa cemo ih potraziti. Ovo je odgovor vijeca za fetve.

A ALlah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta