Odgovori

Kako promjeniti ime?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum we rahmetulahu we berakatahu

Zelio bih da znam na koji nacin mogu da promijenim svoje ime? U smislu da ne dovodim nikakve hodze, vec na koji nacin ja to mogu sam da uradim. Znam da moze, ali nisam siguran kako?

ODGOVOR:

VE ALEJKESSELAM,

STO SE TICE PROMJENE IMENA, ONO NE ZNACI NISTA GLEDE TVOJIH DOBRIH DJELA, JER ALLAH NE GLEDA U NASE IZGLEDE NEGO GLEDA U SRCA I DJELA.

PROCEDURA PROMJENE OFICIJELNIM PUTEM ZAHTJEVA PROMJENU KOMPLETNE PAPIROLOGIJE, I TAJ PROCES VEOMA JE SKUP PLUS MORAS NAVESTI DEBELE RAZLOGE ZBOG KOJIH MJENJAS SVOJE IME… AKO NE ZELIS DA TE OKOLINA PRIJATELJI I FAMELIJA ZOVU TIM IMENOM SAMO IM NAMETNI NEKO LJEPSE I UKAZI IM NA LIJEP NACIN DA NISI ZADOVOLJAN DA TE ZOVU OSIM TIM LIJEPIM IMENOM.

NOVAC KOJI BI ULOZIO U TAJ PROCES HAIRNIJE TI JE DA UDIJELIS NA ALLAHOVOM PUTU KAKO BI TI ALLAH OPROSTIO DIO GRIJEHA. NEMAS POTREBE SEBE OPTERECAVATI OVOM PROBLEMATIKOM ALI BAREM SVOME POTOMSTVU UKAZI NA TO I DAJ IM LIJEPA IMENA JER CEMO NA SUDNJEM DANU BITI PROZIVATI PO NASIM IMENIMA I IMENIMA NASIH OCEVA.

A ALLAH NAJBOLJE ZNA

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta