Odgovori

Šta učiti za curicu koja muca?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

selamalejkum,

Koja je najbolja sura iz kurana da ucim mojoj curici koja muca. Znam iz islama sve sto je potrebno jednom dobrom muslimanu al neznam koja je sura ili dova za sta. Nasla sam iz islamski knjiga jedan dio sto se uci al nemogu kompletirati jer neznam da nadem suru iz kurana
koja se zove; EL-MU-avvidhetejn, i molila bih Vas ako znate da mi kazete na kojoj je strani i kako se drugacije zove, jer pisala sam vec Bosnicu i nije mi mogao reci zato sto je on kaze kuran po arapski pa drugacije pisu.

Pregledala sam sve al ne nadoh tu suru kuransku. Ja imam kuran d Besima Korkute i tu nema ta sura da pise, tako a ja joj neznam drugi naziv.

Unapred zahvalna

Odgovor:

We alejkisselam,

Sto se tice izraza MUAWIZZETEJN, pod time se misli na sure El Felek i En Nas.O ne se u Korkutovom prijevodu kurana nalaze na stranici br.604.

Sto se tice ostalih dova, svaka dova prenesena ispravnim lancem prenosilaca do Resula a.s. je validna i treba je praktikovati. Najbitnije je pred dijetom govoriti tecno i ispravno, bez tepanja.

Allah je za cijeli kuran rekao da je lijek tako da je najbolje da se dijete druzi sa svim surama ne praveci neku posebnu razliku medju njima. Pozeljno je pred spavanje pruciti ajetul kursijju, 3 sure koje su na str. 604 u Korkutovom prijevodu kurana, 3x prouciti ih u dlan, i onda potrti cijelo tijelo. Uciti dovu:

EUZU BIKELIMATTILLAHITTAMETI MIN HALEQ

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta