Odgovori

Da li je dozvoljeno koristiti tablete kako bi podstakla trudnoću?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum.

Da li je dozvoljeno zeni muslimanki da trosi tablete ( propisane od doktora ) kao pomoc da brze ostane trudna?

Zanima me jer znam da je svaka trudnoca odredjenje dragog Allaha. Mislim, kad zene trose tablete da forsiraju trudnocu ako nije prirodno od Allaha dato u to vrijeme. Hvala.

Neka vas dragi Allah nagradi za vas trud na ovoj stranici.

Odgovor:

We alejkisselam we rahmetullahi we berekatuh,

Najprije da se zahvalimo na pohvalama koje su upucene nasem radu uz molbu Uzvisenom Allahu da nas i vas ucvrsti na putu istine i da ustrajemo na istome, amin.

Znaj sestro da si duzna po tom pitanju obratit se doktoru zenskom po mogucnosti muslimanki koja bi te pregledala i ustanovila da li se radi o bolesti koja se moze lijeciti ili je nesto drugo u pitanju. Ako se ustanovi da imas problem vaginalnog karaktera ili nesto slicno onda se podvrgni lijecnickom nadzoru.

Ako pak je sve u redu sa zdravstvene strane, onda se obrati Allahu subhaneh koji je jedini Mocan i Kadar da ti po tom pitanju pomogne. Jednom naredbom BUDI ono BIVA.

Mi nekada pozurujemo Allahov kader, a s druge strane se ne zapitamo pa boze dragi dal ja to nesto cinim s cime Allah nije zadovoljan, pa sam kaznjena na ovaj nacin jos na dunjaluku?

Obrati se Allahu iskrenom dovom pojacaj ibadete, sadaku i dobra djela i uzdaj se u Allahovu pomoc i pobjedu vise nego u medicine i medikamente, pa ces vidjeti kako Allahova pomoc i pobjeda stizu.

U suri Er Rad Allah je dao uputu rijecima “Uistinu Allh nijednom narodu nece izmjenuti stanje (na bolje) sve dok se oni (ne okanu) onoga sto se nalazi pri njima samima(tj.losim djelima).”

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta