Odgovori

Ne razgovarati sa babom

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

ESSELAMUN ALEJKUM WE RAHMETULLAHI WE BEREKATHU!

Ja imam jedno pitanje ali je malo komplikovano, zelela bih znati kakav je stav Islama i da li je grjeh ne govoriti sa svojim Babom jer se on na dosta pokvaren nacin rastao sa mojom majkom i najvise me boli sto se zaklinjao lazno u Dragog ALLAHA DZELESANNUHU jer ja ALLAHA OBOZAVAM I VOLIM VISE NEGO SVOGA BABU. Posto sam ja udata i zivim u Francuskoj pa on je negde u Rusiji i ja ne zelim odrzavati kontakt sa njim pa me interesuje da li ja nosim grjeh ili ne. A on se ozeniu sa Ruskinjom a ostavijo moju majku musljimanku.

E ako bi mogli da mi odgovorite na ovo pitanje bilo bi mi jako drago da znam kako da postupim i hvala vam unaprijed neka DRAGI ALLAH NAGRADI VAS I MENE I SVE MUSLIMANE sirom svijeta. AMIN JARABI!

Odgovor:

Ve alejkisSelam ve rahmetullahi ve berekatuh,

Uistinu je sejtan uspio ako te nagovori da i dalje ne razgovaras sa svojim ocem. To je ipak insan koji je zajedno sa tvojom majkom sebeb tvoga postojanja na ovome svijetu. Te bracne razmirice se trebaju rijesiti izmedju tvoga oca i majke. Ti svoga oca ne moras voljeti ali si duzna ga postovati i odrzavati kontakt s njime sve dok on to otvoreno ne odbije. Ako u njemu ima imalo covjecnosti to nece nikada odbiti.

Ako se deklarise kao musliman podsjeti ga da musliman ima sveti kodeks ponasanja prepoznatljiv u svijetu i da se ne mozemo zadovoljiti samo izjavom da smo vjernici ili muslimani. Ta izjava ili tvrdnja mora biti potkrijepljena djelima. Cini dovu za svoje roditelje, kad budes u mogucnosti da ih pomognes ucini to jer tako nas je poducio nas Gospodar i nas Poslanik a.s. Mozda vec sutra bude kasno za to, jer niko od nas nezna kada ce mu doci melek smrti.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta