Odgovori

Šta Islam kaže o vanzemaljcima?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-Sellam Aejkum!

Imam jedno pitanje, posto sam na jednom forumu nabasao na velike ljubitelje te oblasti a nemogu im nikako odgovoriti, pa bih zato od vas zelio da mi pojasnite sat u Kur’anu o tome pise…

Radi se o tome da mnogi tvrde, da postoje vanzemaljska bica (sa nekih drugih planeta), koliko je meni poznato to se nigdje u Kur’anu ne spominje. Koliko je meni poznato takvo nesto ne podrzava Islam, ali mene tacno zanima, da li u Kur’anu je to navedeno. Kako bih gospodi koji suprotno tvrde mogao dati pravi dokaz. Hvala

Sellam

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ja bih te najprije posavjetovao da dobro odaberes i raspitas se o edukativnim portalima jer koliko je meni poznato na mnogo foruma dolaze posjatioci koji samo zele da se ukljuce pojedinim komentarima na temu bez kvalitetnoga znanja o istoj. Mi moramo najprije poci od teze da nam je Allah subhaneh podario mali dio znanja, a iz svoje mudrosti je veci dio toga znanja ostavio u gajb (skrivenome) znanju.

Nama nije duznost da nekoga ubjedjujemo i dokazujemo njegovu neistinu. Ako imaju dokaze na tu temu neka ih iznesu a mi cemo uskoro objaviti istinitost njihovih saznanja. Nije dovoljno reci da nesto postoji ili ne. Treba imati cvrst i jasan dokaz kojim bi to potvrdili.

A Allah njabolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta