Odgovori

Sihr rastavljanja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam!

Prvo da Vas pohvalim za stranicu super je poučna i svaki dan provjeravam sta ima novo 🙂 Takodjer zelim da i ja postavim ako se moze reci pitanje ili savjet. Bice malo duze ali nadam se da necete zamjeriti.

Moj muzi ja u braku smo ako Bog da jos malo godinu dana. Zelim da naglasim da smo iza sebe imali losa iskustva tj. on je bio ozenjen ja udana sve je to kratko trajalo. On je iz porodice koja nije bas za vjeru ali nebitno je to nego hocu da kazem da je on vjernik klanja, posti. A sto se tice mene ja sam davala hatmu ali iskreno ne klanjam, ponekad. Na pocetku braka nekih 2 mj. bilo je uredu ali poslije ja sam pocela da stvaram probleme kratko da kazem bila sam nervozna uvijek, oko aksama to sam primjetila najgore je cak sam jedno vece otvorila prozor objesila se kao da cu se baciti, udarala muza drzacem od dzogera i drugim predmetima, cak sam ga ujedala udarala svom snagom i tad sam mislila da sam jaka i da mi niko ne moze nista.

Primjetila sam kad samu blizini njegove bivse zene da mi se oduzmu noge i pocnem da drhtim. Muz me vodio kod hodze nekog i kad je ucio iz Kur’ana ja sam plakala i govorio je da dignem ruku ako ima dzina i moja je ruka polako dizala se a ja sam se obratila muzu NEDAJ HOCE DA NAS RASTAVE. Zivimo sasvim lijep zivot HVALA ALLAHU i bojim se da neko hoce da nanese zlo, nesrecu. Cesto kad mi on nesto govori savjetuje u meni nesto kao da se njemu ruga govori MA PUSTI GA STA ON ZNA. Toliko zasad 🙂

Neka Vas ALLAH nagradi!

Odgovor:

Poštovana sestro,

Molim Allaha da vama i vašem suprugu podari svako dobro. Činjenica da ste oboje imali brak prije ovoga već je sama po sebi teret. Vama treba mnogo više napora da bi vaša veza krenula u nekom normalnijem pravcu nego parovima koji nisu imali prethodno iskustvo. Trebate shvatiti da ste još uvijek u periodu privikavanja. Možda je u vama proradila ljubomora koju teško podnosite.

Naravno, iz pisma se također može zaključiti da su u vašem ponašanju prisutni elementi i simptomi sihra rastavljanja. Dakle, moguće je da se radi o sihru, ali uvijek treba provjeriti. To je inače sihr koji se pravi kako bi se rastavili muž i žena ili kako bi se među njih unijela mržnja, nesloga i neprijateljstvo.

O ovoj vrsti sihra Uzvišeni Allah kaže:

“I povode se za onim što su šejtani o vladavini Sulejmanovoj kazivali. A Sulejman nije bio nevjernik, – šejtani su uznevjerovali učeći ljude vradžbini i onome što je bilo nadahnuto dvojici meleka Harutu i Marutu, u Babilonu. A njih dvojica nisu nikog učili dok mu ne bi rekli: “Mi samo iskušavamo, a ti ne budi nevjernik!” I ljudi su od njih dvojice učili kako će muža od žene rastaviti, ali nisu mogli nikome time bez Allahove volje nauditi. Učili su ono što će im nauditi i od čega nikakve koristi neće imati iako su znali da onaj koji im ovlada neće nikakve sreće na onom svijetu imati. A doista je jadno ono za što su se prodali, kad bi samo znali.” (El-Bekara: 102)

Od Džabira, radijallahu anhu, prenosi se da je rekao: “Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: “Iblis je svoj prijesto postavio na vodi a zatim razaslao svoje podanike. Ko od njih posije veću smutnju, bliži mu je po položaju. Tako dođe neki od njih i reče: “Uradio sam to i to” – a na to mu Iblis odgovori: “Ništa ti nisi uradio. Tek kada dođe jedan od njih i reče: “Nisam ga napustio dok ga nisam rastavio od žene.” Toga Iblis približi sebi i kaže: “Jeste, ti.” Prenosi ga Muslim 107/17 , komentar En-Nevevi.

Sihr rastavljanja nastaje tako što čovjek koji hoće da napravi nekom sihr, ode kod sihirbaza te od njeg zatraži da određenu osobu rastavi od njegova supružnika. Sihirbaz od njeg zatraži ime čovjeka kome hoće da napravi sihr, ime njegove majke, i nešto od njegovih ličnih stvari (dlaku iz kose, odjevni predmet i dr.) Ako ovaj ne može doći do njegove lične stvari, onda mu napravi sihr na vodu ili nešto drugo i naredi mu da prolije na put onome kome je namijenjen sihr. Kada ovaj nagazi na to, potpadne pod uticaj sihra. Ponekad mu naredi da mu sihr stavi u jelo ili piće.

Simptomi sihra rastavljanja

1. Iznenadno pretvaranje ljubavi u mržnju,
2. Stalno sumnjičenje među supružnicima,
3. Neprihvatanje izvinjenja i opravdanja,
4. Uveličavanje povoda za svađu i raskol iako su oni beznačajni.
5. Mijenjanje muževe slike u očima supruge i obrnuto, tako da muž vidi svoju suprugu u ružnom liku, makar ona bila izrazito lijepa. Razlog je tome što šejtan koji je zadužen za sihr njeno lice čini ružnim, prikazujući svoj lik na njenom licu. Žena vidi svog muža u strašnom i užasavajućem liku.
6. Odvratnost opsihrenog prema svakom djelu koje poduzima njegov supružnik.
7. Odvratnost prema mjestu gdje boravi njegov supružnik. Tako ćete vidjeti čovjeka koji je van kuće sasvim normalan, ali sa samim ulaskom u kuću osjeti žestoku tjeskobu.

Hafiz Ibn Kesir, Allah mu se smilovao, rekao je: “Znak utjecaja sihra na razdvajanje muža od žene je u tome da jedno drugo vide u ružnom liku… ili nečemu drugom sličnom tome.” (Tefsir Ibn Kesir 1/144.)

Ukoliko imate jedan od ovih simptoma obavezno se obratite liječniku koji poznaje vrste sihra i koji zna na ispravan način kako će otkloniti sihr.

Hfz. Mr. Senaid Zajimovic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta